De wethouder mocht helpen bij het beton storten FOTO'S REMKO VERMUNT
De wethouder mocht helpen bij het beton storten FOTO'S REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Officieel startschot voor bouw van Strandgaper

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden en Kris Maas (Maas-Jacobs) hebben afgelopen week symbolisch een 'poer' mogen volstorten met beton bij het nieuwbouwproject Strandgaper. Op de hoek Markiezaatsweg/Zuiderdreef wordt hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw appartementencomplex met maar liefst 42 appartementen.

Afgelopen woensdag werd er voor toekomstige bewoners een officieel moment georganiseerd. Niet alleen konden zij alvast kennismaken met hun buren, maar ze kregen meteen wat meer te horen over de werkzaamheden aan 'hun' gebouw. Een feestelijk moment, ook voor wethouder Patrick van der Velden én Kris Maas. "Ik ben blij en trots dat ik hier mag staan", vertelde Kris Maas aan de aanwezigen. "Trots dat we weer mogen zorgen voor een mooie ontwikkeling in Bergen op Zoom."

Intensief proces

Voor ontwikkelaar Maas-Jacobs is dit het tweede plan in de wijk. Eerder werd ook het appartementencomplex Sint-Jakobsschelp door hen gerealiseerd. "We mogen gelukkig weer aan de gang en daar zijn we heel blij mee, omdat er ook ontwikkelaars zijn die maar lastig hun plannen van de grond krijgen in deze buurt." Kris Maas bedankte daarvoor ook de samenwerking met de gemeente. "Het was een heel intensief proces met de gemeente, maar het resultaat is wel een kwalitatief hoogstaand plan. En de gemeente heeft constant op een positieve manier meegedacht."

Mooie wijk

Wethouder Patrick van der Velden had dan ook alleen maar lof voor de ontwikkelaar. "Als je kijkt naar de Sint Jakobsschelp, dat is een heel andere manier van bouwen. Ik heb natuurlijk de foto's gezien van dit complex, maar ik ben toch heel benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden." De toekomstige bewoners zijn voornamelijk 55-plussers, maar zijn qua afkomst wel heel divers. Zo komen er een aantal uit Bergen op Zoom, maar er zijn ook toekomstige bewoners van buiten Bergen op Zoom. Volgens de wethouder komen ze straks in ieder geval in een mooie wijk te wonen en hij kan het weten. "Ik woon er namelijk zelf ook. Je zit binnen acht minuten op de fiets in de gezellige binnenstad, maar je zit ook dicht bij het groen."

Planning

Toch moeten de toekomstige bewoners nog even wachten. Op 1 juli 2019 is officieel gestart met de bouw van het complex en als alles volgens planning verloopt, is het gebouw in de tweede helft van 2021 klaar. "Dat is volledig afhankelijk van het weer", stelt uitvoerder Rob de Jong. "We zijn nu met de fundering bezig en vanaf begin oktober gaan we boven de grond werken." Daarna is het afhankelijk van het aantal werkbare dagen wanneer het complex klaar gaat zijn. "Tijdens de vorst kunnen we bijvoorbeeld geen waterleidingen aanleggen."

Strandgaper

Het appartementencomplex bestaat uit vijf bouwlagen en wordt gerealiseerd met een eigentijdse architectuur. De appartementen hebben een woonoppervlakte die varieert tussen de 75 en 135 vierkante meter en beschikken allen over een royale buitenruimte. Op de begane grond wordt een stallingsgarage gerealiseerd. Op het dak van de stallingsgarage komt een gezamenlijke binnentuin die sfeervol wordt ingericht. In het plan zijn nog slechts 5 appartementen te koop, interesse? Neem contact op met Helmig Makelaardij.

Samen met de bewoners werd geproost op de start van de bouw


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief