Van links naar rechts: Charlotte Verbraak, Gert Vonk en Jolanda Kruf. FOTO GEA VRIENS
Van links naar rechts: Charlotte Verbraak, Gert Vonk en Jolanda Kruf. FOTO GEA VRIENS Foto: Gea Vriens

Nieuwe locatie voor Bureau Mayet

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

HALSTEREN - Bureau Mayet, voorheen gevestigd aan de Veilingdreef te Bergen op Zoom is verhuisd. Met ingang van 1 september is het mediationbureau gevestigd in Halsteren, en wel op Den Berg 16-A. Een prachtige locatie die grenst aan een bosrijk gebied waar ze vanaf 1 oktober weer volop aan de slag gaan.

DOOR GEA VRIENS

Bureau Mayet is een bureau dat wordt gerund door Gert Vonk en Charlotte Verbraak. Jolanda Kruf zorgt voor de secretariële ondersteuning. Het bureau is gespecialiseerd in mediation en conflictbemiddeling voor zowel particulieren als bedrijven. Bij mediation voor particulieren kun je denken aan (echt)scheidingsbemiddeling, familiezaken -zoals bijvoorbeeld ruzie in de familie of erfenissen- maar ook de problematiek die speelt bij samengestelde gezinnen. Deze gesprekken vinden altijd plaats op de locatie van Bureau Mayet in een sfeervol ingerichte ruimte.

Charlotte vertelt: "Wij kiezen er bewust voor om de mensen niet thuis te bezoeken, waar vaak door de problemen een negatieve energie hangt. Door ze bij ons te ontvangen wordt er een andere energie gecreëerd die de objectiviteit ten goede komt." Op de zakelijke markt bestaan de werkzaamheden onder andere uit zakelijke mediations, arbeidsmediations, conflicten binnen teams of binnen het management of maatschappen. Daarnaast biedt Bureau Mayet procesbegeleiding, teambuilding en training in persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Bovendien is Bureau Mayet extern vertrouwenspersoon in ongewenste omgangsvormen en integriteit voor diverse bedrijven.

Mayet

De naam Mayet is afgeleid van een Egyptische godin, die staat voor waarheid, stabiliteit, rechtvaardigheid en respect. We waren al geruime tijd op zoek naar een locatie met meer rust en privacy. Vorig jaar kwam het huidige pand in beeld en per 1 september was de verhuizing een feit. Gert: "Deze locatie grenst aan een bosrijk gebeid en straalt rust en integriteit uit, en dat past weer goed bij onze uitstraling. Er is een match tussen locatie en onze dienstverlening." Charlotte Verbraak is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit als master in Financial Planning. Na een carrière in het bankwezen  werkt ze vanaf 1999 zelfstandig binnen Bureau Mayet. Ze besloot in 2007 om daarnaast conflictmanagement en mediation te studeren en naast trainingen en opleidingen Bureau Mayet door te zetten als mediationbureau. Haar drijfveer om dit te doen is dat ze graag wil bijdragen aan meer vrede en begrip in de wereld. Mensen op een andere manier naar elkaar te laten luisteren. Uiteindelijk worden mensen gelukkig als ze vrede hebben in zichtzelf en met elkaar. Daar heeft ze door haar kennis en ervaring een unieke mediation methode voor ontwikkeld. Van ruzie maken word je ziek.

Gert Vonk komt uit het bedrijfsleven waar hij zich als manager ook met de problematiek op de werkvloer bezig hield. In 2008 is hij gestart met een omscholingstraject en heeft een mediation opleiding gevolgd en de specialisatie tot scheidingsspecialist. Inmiddels is hij ook gecertificeerd Kindbehartiger. Een Kindbehartiger is een vertrouwenspersoon voor een kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger werkt waar nodig samen met instanties, advocaten of de ouders zelf. Gert biedt zo psychosociale ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Gert: "De stem van ieder kind verdient wel een plek binnen de scheiding van hun ouders. Het is belangrijk dat de beleving van ieder kind helder wordt en samen met het kind in perspectief wordt geplaatst. Zo vertaal ik de stem van het kind naar de ouders/verzorgers en waar nodig via een verslag met advies naar het juridisch speelveld."

Toekomst

In de toekomst wil Bureau Mayet haar dienstverlening doorontwikkelen waarbij gebruik gemaakt wordt van de uniek boslocatie. Gert: "We hebben veel ervaring opgedaan op het gebied van mediation. Door onze professionaliteit en deskundigheid zijn we echt  een toegevoegde waarde. We willen nog meer mensen helpen." Charlotte: "We zijn plaatsvervangend trots op de mensen die in een mediation stappen maken naar elkaar toe. We hebben respect voor de manier waarop mensen aan tafel tot oplossingen komen. Dat vergt van ieder een groot hart. En dat is knap. We willen graag voor mensen in een conflict- of stresssituatie een vaandeldrager van de hoop zijn."

Bureau Mayet, mediation en scheiding, Den Berg 16-a, 4661 KZ  Halsteren. Tel.: 0164-244212, www.bureaumayet.nlemail: info@bureaumayet.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief