Geslaagde jeugdtraining SkategroepBoZ op 10 april. FOTO COR SOONS
Geslaagde jeugdtraining SkategroepBoZ op 10 april. FOTO COR SOONS

SkategroepBoZ blikt terug op geslaagde toertocht en eerste wedstrijd

  Actueel

BERGEN OP ZOOM - De Special Skate Day, die SkategroepBoZ op 10 april hield om meer jeugdleden voor onze trainingen te interesseren én om volwassenen te verzamelen voor een eerste vrije toertocht, was geslaagd. Zowel bij de jeugdtraining in de middag, als bij de toertocht in de avond, verwelkomde de groep nieuwe gezichten.


De eerste groep van de jeugd startte om 16.30 uur. De leden zetten de puntjes op de i in de laatste training vóór hun eerste competitiewedstrijd. Ook kregen ze gelijk versterking van 3 proeflessers, en tezamen zochten ze het 'zwarte ijs' op bij de Nieuwe Waterschans.
Om 19.00 uur stond een geweldige groep klaar van ervaren skeeleraars van SkategroepBoZ, een deel van vriendenclub Skeeler Club Roosendaal én 4 nieuwe rijders. Wij gingen niet tot het uiterste, maar genoten van bijna 16 kilometer skaten richting de Kreekraksluizen en langs de Binnenschelde. Het werd een prachtige, heldere avond met een geweldige zonsondergang, getuige de video op de social media van SkategroepBoZ. Toegegeven, Venice Beach in Los Angeles (USA) staat bekend als dé boulevard langs het strand voor actieve (skate-) recreatie, maar Bergen op Zoom blies zéker een aardig deuntje mee! Vrijdag was SkategroepBoZ vertegenwoordigt met skatekar en trainer bij de Koningsspelen te Hoogerheide. Zo'n 50 basisschoolleerlingen hebben hun kunsten op skates laten zien. Zij zijn uiteraard welkom voor een vervolg.


De wedstrijd van afgelopen zaterdag te Puttershoek bracht 15 jeugdleden van Schaatsvereniging De Striene aan de start, met binnen de gelederen maar liefst 4 leden van onze trainingsgroep SkategroepBoZ, die nú al de stap waagden in het officiële, regionale wedstrijdcircuit van de KNSB. De ervaren leden vergaarden maar liefst 4 eerste, 1 tweede plek en 2 derde plaatsen. Iedereen ging met een herinnering huiswaarts!

Programma
Op zaterdag 20 april is de tweede wedstrijd van de Skate Competitie Zuid in Zuilichem. Wil je ook een (gratis) proefles bij de jeugd op woensdagmiddag? Kom om 16.30 uur naar het plein vóór Sportcentrum Boulevard (Boulevard Noord 4, Bergen op Zoom.
De volwassenen hebben ook hun plan al klaar: zij gaan aanstaande woensdag, mét de nieuwe aanwas, vanuit Nispen een toertocht maken met de collega-skaters uit Roosendaal, na afloop volgt er traditiegetrouw een gezellige nazit. Verzamelen om 18:45 uur, waarna om 19:00 op skates vertrokken wordt. De parkeerplaatsen achter de H. Maria Hemelvaartkerk, liggen aan de Heijbeeksestraat, Aansluiten bij één van de ca. 3 niveaugroepen, variërend in snelheid en vaak ook afstand, is altijd gratis! Draag een skate- of fietshelm en eventueel overige beschermers!
Een programma vol inline- skaten en skeeleren dus! Onder de veilige hoede van een trainer óf als vrije rijder bij de toertocht. Ben je verhinderd, maar lijkt het je wat, stuur SkategroepBoZ dan een email op skate@striene.nl of whatsapp naar 06-21848298 (Soons). Of reageer via de social mediakanalen bij Skategroep BoZ 

FOTOSERIESVacatures

Diverse functies

Oosterhout of Giessen

Krantenbezorger

Nieuwendijk Genderen Hank

Vrachtwagenchauffeur

Wernhout

Fulltime Receptionist(e) / Telefonist(e)

Roosendaal

Supply Chain Manager

Baarle-Nassau

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief