Tekst onder foto: De leden van The MusiCompany presenteren al dansend en zingend de nieuwe productie
Tekst onder foto: De leden van The MusiCompany presenteren al dansend en zingend de nieuwe productie Foto: Hans de Bot

The MusiCompany brengt 'Grease' naar Bergen op Zoom

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BERGEN OP ZOOM – Met veel enthousiasme, energie en dans werd donderdag in de Blokstallen bekend gemaakt met welke musical The MusiCompany in november op de planken staat. Voorzitter Jan Berends van The MusiCompany zei vol trots dat het hun gelukt was, om als eerste Nederlands amateurgezelschap, toestemming te krijgen om de musical Grease op te voeren. Het artistiek team en de spelers kunnen nu hun tanden in Grease gaan zetten. Het wordt een musical waarvoor veel energie van de spelers wordt gevraagd omdat zij voor het grootste gedeelte allemaal op toneel staan. Grease is een snelle productie met heel veel zang maar ontzettend veel dans. Het zijn de pakkende liedjes, de kleurrijke rock & roll scènes en grappige karakters die ervoor zorgen dat Grease nooit verveelt. Van 8 tot en met 11 november 2018 staat de musical Grease in Theater de Maagd. De laatste voorstelling is een middagvoorstelling.

DOOR HANS DE BOT

The MusiCompany viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan en de nieuwe musical Grease is toch wel een 'grote kers' op de feesttaart. De spanning zat voor The MusiCompany niet in het besluit om hun vertrouwde uitvoeringsperiode in juni in te wisselen voor november. Het was vooral de vraag of ze het voor elkaar zouden krijgen om als eerste amateur musicalvereniging de rechten voor de Nederlandse musicalversie van Grease te pakken te krijgen. Deze werd in 2006/2007 opgevoerd met in de hoofdrollen Jim Bakkum en Bettina Holwerda, en in 2015/2016 met Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch. Dankzij een gezonde portie doorzettingsvermogen heeft The MusiCompany nu dus de eer om Grease - na Footloose, The Wedding Singer en Legally Blonde - aan haar lijst met feelgoodmusicals toe te voegen.

Musical

Grease is gebaseerd op de gelijknamige film die precies veertig jaar geleden uitkwam. In het decor van de jaren vijftig ontmoet de knappe maar verlegen Sandy tijdens haar vakantie de liefde van haar leven: Danny. Als na een moeizaam afscheid blijkt dat Sandy net als Danny naar Rydell High School gaat, lijkt dat in eerste instantie een heel gelukkig toeval. Ze komt er echter al snel achter dat "haar" romantische en lieve Danny op school bekendstaat als een stoere vrouwenverslinder. Hun imago's botsen zo erg dat Sandy het uitmaakt. Danny laat het daar niet bij zitten en doet er alles aan om Sandy terug te winnen.

Club

The MusiCompany is een buitengewone gezellige Bergse vereniging, bestaande uit een groep muzikale enthousiastelingen, waarin zang, dans en toneel een gelijkwaardige rol spelen. Kracht zit in de sprankeling van de jonge aanwas die zij steeds binnen krijgen gecombineerd met de ervaring van de 'oudere' leden en van het artistiek team. The MusiCompany had in 2014 maar liefst 6 nominaties gekregen bij de Amateur Musical Awards voor de musical The Wedding Singer. Alex Hendrickx kreeg uiteindelijk de award voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in die musical. Op maandag 20 november 2017 heeft The MusiCompany opgetreden tijdens het Amateur Musical Awards Gala 2017 in Koninklijk Theater Carré. Met Legally Blonde waren zij in 2 categorieën genomineerd, namelijk beste Musical Comedy en beste toneelbeeld/vormgeving. Helaas is The MusiCompany niet in de prijzen gevallen, maar wél weer een hele ervaring rijker.

Team

De repetities zijn vanaf september begonnen en alle 18 grote rollen voor de nieuwe musical Grease kunnen nu worden verdeeld door het artistiek team. Voor Grease bestaat dit team uit regisseur Henk Witjes, geografie Jorina Verhees, dirigent/muzikaal leider Pierre van Broekhoven, regieassistente Virginie Huismans, repetitor Annique Bijsters en productie leider Ludo Franken. De musical zal natuurlijk muzikaal ondersteund worden door het MusiCompany combo bestaande uit een groep enthousiaste muzikanten met passie voor muziek. Grease wordt een musicalfeest van herkenning voor jong en oud. Kaartverkoop is aan de kassa van theater De Maagd en voor meer informatie wordt verwezen naar de website www.themusicompany.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief