Wethouder Kammeijer bij een elektrisch oplaadpunt
Wethouder Kammeijer bij een elektrisch oplaadpunt

'Nieuwe' parkeergarage klaar voor gebruik

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vier elektrische oplaadpunten, nieuwe parkeerapparatuur en een speciale aanrijdingsbeveiliging. Parkeergarage De Parade in Bergen op Zoom is flink veranderd. Wethouder Kammeijer heropende gisteren de parkeergarage.

Bij de heropening van de garage waren ongeveer twintig mensen aanwezig, onder wie Frank van Erp, leverancier van de nieuwe parkeerapparatuur en Bas Kruysdijk, die de speciale aanrijdingsbeveiliging heeft geproduceerd. Nadat men zich had verzameld bij Parkeerbeheer aan de Coehoornparkstraat, werd er gezamenlijk naar de parkeergarage gelopen. Daar had wethouder Kammeijer de eer om met een elektrische auto de vernieuwingen in de parkeergarage te demonstreren.

Vernieuwing

De parkeergarage was grondig aan vernieuwing toe. ''De eerste verdiepingsvloer van de garage was verouderd en ook de parkeerapparatuur moest worden vervangen. Parkeerapparatuur gaat maar tien jaar mee'', stelt Remco van der Borght, parkeermanager bij de gemeente Bergen op Zoom. Daarnaast is de in- en uitrit constructie van de garage aangepakt en is er een speciale aanrijdingsbeveiliging aangebracht. Deze geel-zwarte hekken vervangen de kooiconstructie met de afsluithekken en moeten schade aan het pand en auto's voorkomen. Bovendien heeft de gemeente met de vernieuwing ook ingespeeld op duurzaamheid. ''We constateerden dat er in Nederland een grote vraag is naar oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Omdat duurzaamheid hoog bij ons in het vaandel staat, zijn er vier van deze punten in de parkeergarage aangelegd'', licht Van der Borght toe. Wethouder Kammeijer is blij met de oplaadpunten. ''In een beschermd stadsgezicht is het niet wenselijk om overal in het openbaar elektrische oplaadpunten te realiseren. Een parkeergarage leent zich daar meer voor.''

Uitbreiding

De gemeente heeft als doel om meer oplaadpunten in de parkeergarage te realiseren. De vier huidige exemplaren dienen daarom als proef. ''Voordat we investeren in uitgebreide laadvoorzieningen en de ontwikkeling van speciale laadabonnementen voor meerdere auto's, willen we eerst weten hoe groot de behoefte hieraan is'', stelt wethouder Kammeijer.

E-mailadres

Inwoners en bedrijven van de stad die elektrische voertuigen hebben, worden opgeroepen om zich via het e-mailadres evladen@parkerenbergenopzoom.nl te melden bij Parkeerbeheer. Ook vragen over elektrisch laden kan men via dit adres stellen. Door de verzameling van deze informatie krijgt de gemeente een idee van de hoeveelheid oplaadpunten die er eventueel in de parkeergarage bij moeten komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief