Afbeelding
Foto: Screenshot YouTube

Advocaten Klaas Otto vertrekken, proces ligt stil

Door: Vera de Geus algemeen

BERGEN OP ZOOM - De advocaten van Klaas Otto hebben hun verdediging dinsdagmiddag neergelegd. Om die reden ligt het proces tegen de Bergse oprichter van motorclub No Surrender stil.

Klaas Otto staat terecht voor vier lopende strafzaken. Eerder werd al bepaald dat Otto terug het strenge regime in Vucht in moest, waar hij na zijn arrestatie vorige zomer ook ruim een half jaar zat. Mede daardoor gaat het niet goed met Otto. Advocaat Louis de Leon wilde dat het proces werd uitgesteld, omdat hij te ziek zou zijn. Vooral op psychisch vlak laat zijn toestand te wensen over, aldus de advocaten. Verder waren de raadslieden van mening dat Otto geen fatsoenlijke toegang meer heeft tot het dossier in zijn cel. Om die reden wraakten de advocaten de rechtbank, maar dit wrakingsverzoek werd afgewezen.

Daarop hebben de advocaten van Otto besloten hun vertrek aan te kondigen. Dat zorgt voor wederom een vertraging in de strafzaak. Otto staat terecht voor ander andere afpersing, zware mishandeling en witwassen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief