Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Oorlogsgravenstichting bedankt aftredend consul met erespeld

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Lia van der Poel (65) uit Bergen op Zoom is donderdag enorm verrast. Ze ontving in het Oude Stadhuis op de Grote Markt een zilveren erespeld als dank voor haar werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Bergen op Zoom.

Roer Broer, plaatsvervangend directeur van de stichting, had de eer om onder toeziend oog van burgemeester Frank Petter de erespeld aan de aftredend consul uit te reiken. ''Ik ben ben enorme vereerd'', zegt een stralende Lia. ''Dit had ik totaal niet zien aankomen.'' Van der Poel neemt na elf jaar afscheid van haar werk. Ze is verantwoordelijk geweest voor de mensen die het onderhoud van de oorlogsgraven in de gemeente Bergen op Zoom verzorgen. Die taak wordt nu overgenomen door Paul Versijp.

Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting is een organisatie die bij huidige en toekomstige generaties de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend probeert te houden. Dit wordt gedaan door het verzamelen en delen van hun levensverhalen delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven die over de wereld zijn verspreidt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief