Afbeelding
Foto: Google Maps

Grote onvrede over herinrichting Halsterseweg

Door: Hanneke Marcelis

HALSTEREN- Er heerst grote onvrede onder de bewoners van de Halsterseweg over de geplande herinrichting van hun straat. Uit een enquête blijkt dat tachtig procent van de omwonenden de plannen niet ziet zitten. Toch zet de gemeente de werkzaamheden door.

Bij de herinrichting van de Halsterseweg verdwijnt één van de fietspaden. Daarvoor komt één nieuws 2-richtingen fietspad voor terug. En daar zien de omwonenden geen heil in. Ze maken zich zorgen over de geluidsoverlast en de trillingen nu de autoweg aan één kant dichter langs de huizen komt te liggen. En ze vinden het gevaarlijk dat ze nu vaker de drukke weg moeten oversteken om parkeerplekken en het fietspad te bereiken. Ondertussen laat de communicatie vanuit de gemeente te wensen over, stelt Meino Dam van Lijst Linssen. Bewoners voelen zich niet serieus genomen.

Informatieavond

Volgens Dam waren de informatieavonden van de gemeente voor de omwonenden 'een show'. Hij stelt dat het plan er al lag, en de kritiek van de bewoners niet serieus genomen wordt. Ook met de uitslag van een enquête, waaruit blijkt dat van de 75 deelnemers er 60 tegen de komst van één fietspad zijn, wordt volgens Dam niets gedaan. De politicus wil dat de gemeente zo snel mogelijk om tafel gaat met de omwonenden voor een gesprek waarin de zorgen van de omwonenden serieus worden genomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief