Maartje en Jeffry
Maartje en Jeffry Foto: Postcode lotterij

Maartje en Jeffry vinden het gouden Koffertje van de Postcode loterij

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Twee Bergenaren hebben afgelopen woensdag duizend euro verdiend tijdens de Kofferjacht van de Postcodeloterij. Het gouden koffertje stond verstopt langs de Binnenschelde. Jefrry en Maartje waren de eerste mensen die via de livestream op Facebook de exacte locatie konden vinden, en namen het mooie bedrag mee naar huis.

Maartje Van der Kort-Verboven en Jeffry Verdult zaten woensdag in hun pauze de livestream van de Postcode Loterij te bekijken. Er worden in Nederland momenteel koffertjes verstopt met een waardecheques voor een mooi geldbedrag en al snel kregen de collega's door dat het deze keer in Bergen op Zoom moest zijn.

Jeffry vertelt: "Ze hadden het over flamingo's en ook over het feit dat er in Suriname een plaats is die eveneens zo heet. Beiden feiten slaan op Bergen op Zoom, dus toen wisten we eigenlijk al genoeg. We waren al onderweg, toen ook nog het woord 'Krabbegat' viel. Tja, dan is het natuurlijk wel héél duidelijk."

Het was in eerste instantie Maartje die wilde gaan zoeken. Ze dacht aan De Plaat, door de beelden die de livestream liet zien. Pas toen ze Jeffry had overtuigd mee te gaan, begon de speurtocht. "We zagen steeds meer fietsers en automobilisten op zoek zijn naar de verstopte prijs."

Mooie plek

Uiteindelijk bleek het koffertje op de Waterschans te liggen en waren zij degenen die het vonden. Jeffry: "Wel een mooie plek om dit te vinden, op dat gerestaureerde erfgoed." Er stonden een cameraploeg en een fotograaf klaar om de eerlijke vinders te feliciteren. En een presentator, die hen natuurlijk vroeg wat ze met de gewonnen duizend euro gaan doen. "Eerlijk delen, verder weten we het nog niet", is vooralsnog het antwoord.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief