Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

TanteLouise presenteert plannen voor 't Ketrientje

Door: Jan-Dirk Huijser

BERGEN OP ZOOM - Het leegstaande zorgcentrum Catharina heeft een nieuwe bestemming. Het pand staat sloop en nieuwbouw te wachten. Dat heeft TanteLouise vanavond tijdens een informatiebijeenkomst laten weten aan de omwonenden. 

Het leegstaande zorgcentrum Catharina, ook wel 't Ketrientje genaamd, is al jaren een doorn in het oog voor veel Bergenaren. Het reusachtige pand aan het Sint Catharinaplein, voor velen beter bekend als de Vischmarkt, werd in december 2014 dichtgetimmerd.  Het pand staat nu ruim 4 jaar leeg, eerdere plannen zijn op niets uitgelopen en is bouwkundig gezien niet meer te renoveren. In overleg met diverse partijen is besloten het pand te slopen en ter plaatse een nieuw verzorgtehuis ten behoeve van TanteLouise te realiseren. 

De planvorming voorziet in realisatie van 189 appartementen om aan de toenemende vraag in de zorg te kunnen voldoen, en 43 koopappartementen, eveneens in relatie tot de zorgverlening, en een ondergrondse parkeergarage voor eigen gebruik. De monumentale kapel blijft behouden. “Het plan moet nog verder uitgewerkt worden”, aldus mevr. Conny Helder, lid van de raad van bestuur van TanteLouise, “met name op het gebied van uitvoerbaarheid en financiële haalbaarheid”. Naar verwachting zal de ‘nieuwe Katrien’ eind 2021 opgeleverd worden.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief