De eerste editie van het Vastenavendconcert
De eerste editie van het Vastenavendconcert Foto: Jan Slokkers

Tweede editie voor 'In de nek van m'n vader'

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Er komt een tweede editie van het Vastenavendconcert 'In de nek van m'n vader'. Opnieuw wagen veertien singer-songwriters zich aan de uitdaging om een eigen lied te schrijven over hun persoonlijke ervaringen met de Vastenavend. En de 240 beschikbare kaarten gaan de 11e van de 11e in de verkoop.

Kippenvel en tranen. Dat is waar de eerste editie van het Vastenavendconcert 'In de nek van m'n vader' toe leidde. Ook bij bedenker en organisator Jan Slokkers. "De Hofzaal was het hele concert muisstil. Niemand hield het droog", vertelt hij terugblikkend. Eigenlijk had die eerste editie ook meteen de laatste moeten zijn. Maar vanwege de lovende reacties uit de zaal, en ook de vele teleurgestelde reacties van mensen die het vorig jaar gemist hebben, besloot Slokkers het evenement nog één keer op poten te zetten. Op 10 februari brengen veertien singer-songwriters hun persoonlijke herinneringen aan de Vastenavend in de Hofzaal ten gehore.


Persoonlijk

Het Vastenavendconcert is een unieke manier van het feest vieren. "Vaak is het natuurlijk heel uitbundig. En dat is mooi, maar ik wilde graag iets organiseren wat de emotionele en persoonlijke kant van het feest belicht", legt Slokkers uit. "De naam 'In de nek van m'n vader' komt eigenlijk van mijn zoon af. Hem werd ooit gevraagd hoe hij de Vastenavend had geleerd. En dat was toen zijn antwoord. In mijn nek. En zo heeft iedereen wel zo'n eigen, persoonlijke manier van de Vastenavend beleven." De singer songwriters die meedoen aan het concert gaan allemaal aan de slag met dergelijke persoonlijke ervaringen. Die zetten zij op een bestaande melodie, en brengen ze onderleiding van het combo van Cees Simons in de Hofzaal van het Markiezenhof ten gehore.

Line-up

Net als vorig jaar zal Alet Slokkers één van de singer-songwriters zijn die een nummer zingt bij het concert. In 2018 sloot ze het concert af, en in 2019 zal ze de spits afbijten. De andere deelnemers zijn Marlieke van Wingerden, Lia Boschman, Nina van Broekhoven, Lieke Ambagts, Merel Withagen, Jan Dua, Temmo Berends, Frans van Reijen, Jurgen Stoop, Kirsten de Bruijn, Ans Franken, Henk Soffers en Judith Snijders.

De kaarten voor 'In de Nek van m'n vader' zijn op zondag 11 november vanaf 11.00 uur te koop bij de cultuurbalie gehuisvest in de VVV en op de website van De Maagd. De kaarten kosten 12,50 euro en er is een voorstelling om 11.00 uur en 14.00 uur. En Slokkers waarschuwt: "Vorig jaar waren de kaarten binnen een uur weg. En een derde editie van dit concert gaat er niet komen. Dus wil je het meemaken, dan is dit je enige kans.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief