Afbeelding
Foto: Google Maps

Twee Bergse basisscholen ontvangen VerkeersveiligheidsLabel

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Basisschool het Palet en basisschool Auris Montaal hebben het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) ontvangen. Daarmee hebben de twee Bergse scholen een plekje veroverd tussen de zeventien Brabantse scholen die dit jaar het verkeerslabel hebben mogen ontvangen.

De school krijgt een Label als verkeersveiligheid een structureel onderdeel is van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen, er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen en (verkeers)ouders zijn betrokken bij verkeerseducatie. Verder besteden de scholen aandacht aan de schoolomgeving en zijn de wegen naar school zo verkeersveilig mogelijk. 

Andere scholen die het Label dit jaar voor de eerste keer ontvangen zijn onder andere de Joseph basisschool in Roosendaal en de 4 Heemskinderen in Etten-Leur. 

Keurmerk
Kinderen zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Elk jaar zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Vroeg leren hoe je veilig aan het verkeer deel kunt nemen is dus van levensbelang. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er in 1997 een keurmerk in het leven geroepen: het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) met het beeldmerk SEEF de Zebra toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en -veiligheid rond de school. Meer informatie op www.bvlbrabant.nl en www.nulverkeersdodenbrabant.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief