Tweede team van Bergse Badminton Vereniging.
Tweede team van Bergse Badminton Vereniging.

Tweede team BBV had niet zo'n beste week

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Drie wedstrijden in zes dagen, dat is een flinke opgave. Na de eerste wedstrijd zondag 2 december in eigen huis te hebben verloren van BV De Drieschaar 1, vertrok het tweede team van de Bergse Badminton Vereniging op de avond vóór pakjesavond naar het Zeeuws-Vlaamse Sluis voor de uitwedstrijd tegen BC Schepnet 1.

Het tweede team bestond die avond uit de spelers Michel Nederlof, Patrick van de Kasteele, Jurgen de Leeuw, Manon van Beers en Maartje Frijters, die weer bijna volledig hersteld was van een operatie. Shirley Vromans moest afhaken vanwege de griep. In het herendubbel streden Jurgen en Patrick heel hard om er een derde set uit te slepen, maar helaas zagen zij met 26-24 de winst naar Schepnet gaan. Ook het damesdubbel was spannend, maar daar ging de winst ook naar de thuisspelende ploeg in de derde set met 23-21. En daarmee was de toon al gezet.

In de singles moesten Michel, Jurgen en Manon in twee sets hun meerdere erkennen in de spelers van Schepnet. Maartje heeft in haar single de derde set moeten opgeven, omdat haar gezondheid verder spelen niet toe liet. Met nog twee gemengd dubbelpartijen te gaan stond de teller voor BBV in deze wedstrijd nog op nul.

In het gemengd dubbelspel boden de spelers van BBV 2 veel tegenstand. Beide wedstrijden waren spannend. Patrick en Maartje redden het net niet in twee sets (21-18 en 21-19). Michel en Manon trokken na 3 sets aan het kortste eind (21-19). Eindstand: 8-0 voor de spelers uit Zeeuws-Vlaanderen.

Op vrijdag 7 december was de derde wedstrijd. Ook deze keer een uitwedstrijd. BC Pluumpje T2 werd bezocht in Goes. Een avond om snel te vergeten na een 6-2 verlies. Maar wel een bittergarnituurtje na afloop als troostvoer. Hopelijk een beter resultaat in de thuiswedstrijd op 16 december!

Overige uitslagen
Olympus 69 SV 1-BBV 1 4- 4
Marathon VSV 2-BBV 3 5- 3

BBV speelt op donderdagavond in Sporthal Tuinwijk en speelt haar thuiswedstrijden op zondagochtend vanaf 10.00 uur. Voor meer informatie: mail naar secretaris@bbv69.nl . Kijk ook eens op onze website: www.bergse-badminton-vereniging.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief