Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Lijst Linssen eist duidelijkheid over toekomst IRS-gebouw

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - De toekomstige invulling van het IRS-gebouw is nog steeds onduidelijk. In oktober zou er duidelijkheid komen over de komst van de HAS naar het gebouw. Maar dat is niet gebeurd. Lijst Linssen voelt zich aan het lijntje gehouden door het college.

Er is nog steeds geen duidelijkheid over de komst van de HAS naar het IRS-gebouw. Het colelge heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de vertraging. “Over de voortgang van de verschillende aspecten zou uw raad nog dit jaar worden geïnformeerd. In overleg met de Griffie is afgesproken dat de voortgang in januari / februari 2019 mondeling nader zal worden toegelicht", staat in de brief te lezen. Lijst Linssen vindt het de gemeenteraad en de Bergse bevolking aan het lijntje worden gehouden. "Waarom is er, maanden na eerder toegezegde data, nog steeds geen overeenkomst met de HAS gesloten", vraagt de partij zich af. De partij wil weten wat de status is van de onderhandelingen.

Aankoop

De aankoop van het voormalige Suikerlab door de gemeente Bergen op Zoom hield de gemoederen dit jaar flink bezig. Er was namelijk een bedrag van ruim twee miljoen euro mee gemoeid. Het doel is dat het pand een broedplaats wordt voor de Agrofoodsector. Ondernemers, bedrijven en onderwijs moeten elkaar er ontmoeten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief