presentatie speelgoed door leerlingen
presentatie speelgoed door leerlingen (Foto: Eefke Meijlemans, adj directeur De Aanloop)

Leerlingen De Krabbenkooi en De Aanloop zamelen speelgoed in voor 't Druppeltje

BERGEN OP ZOOM - De Kerstdagen zitten er weer op. Veel mensen vieren de dagen in een fijne omgeving. Maar dat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is, hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Krabbenkooi en De Aanloop ervaren. Tijdens een indrukwekkende presentatie hoorden en zagen leerlingen over het thema kinderuitbuiting. De presentatie werd verzorgd door vrijwilligers van ’t Druppeltje.


In de winkel ’t Druppeltje, gevestigd in de Lievevrouwestraat te Bergen op Zoom, is een team van vrijwilligers al jarenlang werkzaam voor Stichting Terre des Hommes. Zij zamelen gebruiktkinderspeelgoed, baby- en peuterartikelen en kinderkleding in, en bieden dit voor vriendelijke prijzen te koop aan. Het mes snijdt zo aan meerdere kanten.

Speelgoed wordt hergebruikt en dus draagt het bij aan duurzaamheid, mensen met een kleine beurs kunnen zo toch mooi speelgoed aanschaffen én met de opbrengsten wordt het goede doel Terre des Hommes gesteund in hun strijd tegen kinderuitbuiting. Voor meer informatie kijkt u op: www.’tdruppeltje.nl, www.terredeshommes.nlen facebook.

Om dit mooie doel te steunen hebben de leerlingen van alle groepen gezamenlijk dozen vol leuke spellen en ander speelgoed verzameld om zodoende een steentje bij te dragen aan een fijnere wereld voor kinderen elders op de wereld die onze steun heel goed kunnen gebruiken.

In de week voor kerst is de opbrengst van de actie overgedragen aan de medewerkers van ’t Druppeltje. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief