Foto: Hans de Bot

Berregse kamer start zoektocht naar ''t Gèèfste Berregse Woord'

BERGEN OP ZOOM - Al vijfentwintig jaar is Dialectgenootschap de Berregse Kamer bezig met het bewaren en op schrift stellen van het Bergs dialect. Veel prachtige dialectwoorden staan vermeld in het Bergs Woordenboek. Maar, wat vinden de Bergenaren het mooiste woord uit de stad, oftewel, wat is ’t Gèèfste Berregse Woord? Dat willen ze bij Dialectgenootschap de Berregse Kamer graag weten.


Is het misschien ummekesum, akkedeere, falievouwer, batraaf, murrepel of iets heel anders? Bergenaren  worden opgeroepen om hun favoriete woord door te geven. Op de avond van het 25e Gròòt Berregs Diktee, op 13 februari, zal dan worden bekendgemaakt welk woord in Bergen het meest wordt gewaardeerd.

Hoe kan men aangeven wat men ’t Gèèfste Berregse Woord vindt? Geef het door via de website van De Bergse Kamer: www.deberregsekamer.nl. De leden van De Berregse Kamer zouden het erg fijn vinden als erbij vermeld wordt waarom juist dat ene woord zo mooi gevonden wordt. Men kan zoveel woorden doorgeven als men wil.

Tot en met 31 januari kunnen er woorden worden aangemeld als ‘t Gèèfste Berregse Woord. Uit alle aangemelde woorden wordt een top-3 samengesteld, waaruit op 13 februari de favoriet bekendgemaakt wordt.

Alle informatie staat op www.deberregsekamer.nl 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief