Foto: Jan Dirk Huijser

De koers gaat van start: 'Ieder jaar weer nieuwe dingen'

BERGEN OP ZOOM - Het Neuzebal staat voor de deur. En daarmee wordt het startschot gegeven voor een leutige vastenavendperiode. Tijdens de persconferentie afgelopen week in De Draak lichtte het bestuur van stichting Vastenavend alvast een tipje van de sluier op, over wat we allemaal kunnen verwachten dit jaar.


Zoals gebruikelijk wordt het startschot gegeven op het ‘Neuzebal’, dit jaar op 9 februari in de Stoelemat. Het Vastenavendlied wordt gepresenteerd en ten gehore gebracht. Vervolgens kunnen de Neuzenbalgangers het lied naar hartenlust oefenen. “Het beste Vastenavendlied ooit ter wereld”, verzekert Bas en lacht verder, “zoals ieder jaar trouwens”. Maar let op, standaard heeft elk ceedeetje een A- en een B-kant; echter, hieraan is een draai gegeven. “Ons streven is ieder jaar iets nieuws in te brengen”, aldus de voorzitter, “deze keer zijn we er in geslaagd op de cd een C-kant er bij te fietsen”. Meer dan dat deze C-kant over het thema ’t Is koers’ gaat wilde hij niet prijsgeven

Een echte koers

Met een knipoog naar een wedstrijdje 10 km ten noorden van Bergen op Zoom organiseert het Wielerkommitee ‘Tandje d’r bij’ onder de naam de ‘Draai van de Kraai’ een heuse koers op 17 februari met alles er op en er aan. Het parcours wordt uitgezet tussen het Beursplein en de Grote Markt en deelname is mogelijk in de volgende onderdelen: Ploegentijdrit, de Elite koers en de race voor Liefhebbers. De koers start om 11 over 3 en duurt tot ongeveer 11 over 4. Dus, wilt u gekust worden door een heuse ‘ronde miss’, wilt u kans maken op mooie prijzen, meedoen! Er kan nog ingeschreven worden.

Narrententoonstelling

Nieuw is de Narrententoonstelling die vanaf 17 februari in de Enghel te bezichtigen is. Niet alleen een aantal verschillende narren passeert de revue, maar ook wordt ingegaan op de nar als historisch figuur. En er is zoals bekend een nieuwe nar. Nu verschillen de voorgaande en de huidige nar nogal van postuur en moet derhalve het kostuum worden aangepast. Onder begeleiding van Ward Warmoeskerken werken basisschool leerlingen aan een nieuw ontwerp voor de kleding van de nar. Een aantal ontwerpen wordt gerealiseerd en zullen op 24 februari, ook in de Enghel, in een soort van modeshow door de kinderen worden gepresenteerd. 

Nieuw en onverwacht

Naast bovengenoemde items zijn wat zaken veranderd dan wel aangepast. Zo wordt op zaterdag 2 maart in 2 groepen vanaf de Stoelemat naar het stationsplein gelopen om de Prins Nilles 3 en zijn gevolg te verwelkomen en niet vanuit alle windstreken, zoals voorheen. Op het Beursplein verrijst een podium waarop verslag gedaan wordt van de Boerenmaaltijd, waaraan een aantal genodigden met betrekking tot het thema aanschuiven. Voorts zijn er verrassingen ingebouwd zoals bijzondere optredens met historische achtergrond bij ‘Tusse de Schuifdeure’, een verrassingsact in de optocht en belooft de Kindervastenavend op 4 maart vanaf 14.22 uur ‘een spektakel’ te worden. Over het laatste werd niets los gelaten behalve het aanhalen van een songtekst, “want iedereen is wel eens de weg kwijt”.

Maar wil je echt weten wat er allemaal staat te gebeuren? Dan is de oplossing eenvoudig. Haal de vitrage van de roede, zet de oude hoed van je tante Bep op je hoofd en beleef de Bergse Vastenavend mee vanaf het Neuzebal tot aan het vallen van de Kraai. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief