Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Rico Verhoeven zorgt voor gekkenhuis bij opening Bergs Soepproject

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Rico Verhoeven heeft vandaag het officiële startschot gegeven voor het Bergs soepproject. En dat de kickbokser mateloos populair is bij de jeugd, was wel te merken. De leerlingen van onder andere de Montessorischool en de Sancta Maria die erbij aanwezig waren grepen hun kans om allemaal een boks, knuffel of foto te krijgen met hun held. En dat leverde een chaotische, maar vrolijke opening van het project op.

Het Bergs Soepproject draait al weken op volle toeren. Eigenlijk een beetje tegen de verwachting van bedenker Wim Ligtenberg zelf. "We hadden verwacht dat we toch wel tegen kinderziektes aan zouden lopen, daarom hadden we de officiële opening pas op 15 februari gepland." Eigenlijk had dat bij nader inzien ook wel eerder gekund, want het project draait inmiddels al perfect. Toch besloot Ligtenberg om de officiële opening wél door te laten gaan. Met name omdat alle aandacht die het project kan krijgen, zeer welkom is. "We hebben gewoon nog meer vrijwilligers nodig. We hebben er 14, maar het gebeurt toch nog te vaak dat het rondrijden met de bakfiets op mij aan komt. En dat is in het ideale scenario natuurlijk niet zo." En aandacht, dat kreeg de officiële opening zeker. Maar liefst honderd basisschoolleerlingen, ouders, leraren en andere geïnteresseerden verzamelden zich vrijdagmiddag op het Sint Catharinaplein.

Special guest

De opening van het project bestond niet zomaar uit een simpel praatje van de bedenker zelf. In plaats daarvan kwam Rico Verhoeven langs om het woord te nemen. En dat was een schot in de roos. Want Verhoeven werd door zowel kinderen als volwassenen als een held ontvangen, en sprak mooie woorden over het Soepproject. "Het is eigenlijk onvoorstelbaar om te bedenken dat dit soepproject uberhaupt nodig is", legde hij uit aan het massaal toegestroomde publiek. "We zijn het zo ontzettend gewend dat we gewoon te eten hebben en een dak boven ons hoofd. Maar dat is niet voor iedereen een gegeven. Het is geweldig dat Wim en alle andere vrijwilligers zich inzetten voor de mensen die het wat minder makkelijk hebben in onze gemeente."

Kaarten

Het Bergs Soepproject heeft als doel om twee keer per week soep langs te brengen bij daklozen en bij mensen wonen in wijken waar armoede heerst. Maar eigenlijk is het veel meer dan alleen soep, legt Wim Ligtenberg uit. "Het gaat om het sociale. Om een praatje maken. En om mensen het gevoel geven dat ze evenveel waard zijn als ieder ander." Om daaraan bij te dragen, zijn de leerlingen van onder andere het Montessori en de Sancta Maria aan het knutselen gegaan. Zij hebben allemaal kaarten gemaakt en geschreven voor het Soepproject. Die gaan mee op de bakfiets, en worden door de vrijwilligers aan de daklozen uitgedeeld. De eer was aan Rico Verhoeven om al die geknutselde kaarten vandaag in ontvangst te nemen. En dat deed hij dan ook met veel enthousiasme. "Heel erg leuk om te zien dat iedereen de moeite heeft gedaan om een mooi berichtje te schrijven voor iemand die het minder makkelijk heeft."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief