Foto: DICK.VERMAAS- FOTOGRAFIE

Vrijwilligers gezocht: Lichtjes op oorlogsgraven krijgt een vervolg

BERGEN OP ZOOM - Het was een indrukwekkend beeld: de 2400 kaarsjes die op kerstavond brandden op de oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom. Daarom is er besloten dat dit een vervolg krijgt. Ook in 2019 zullen er weer kaarsjes branden op kerstavond.


De organisatie van de lichtjes avond stelt wel als doel om dit jaar de ruim 2400 kaarsjes te laten plaatsen door leerlingen van de middelbare scholen in Bergen op zoom. Verder zal de organisatie het zelfde blijven, benadrukt Joris Völker woordvoerder en mede initiatiefnemer van de lichtjes.

De organisatie wordt mogelijk gemaakt door een vaste werkgroep die ondersteund wordt door de Rotary clubs de Brabantse wal en Rotary Noord.

De eerste gesprekken met de gemeente en de stichting 75 jaar bevrijding Brabantse wal zijn al geweest en iedereen wil maar één ding: dat het weer een goede herdenking wordt waarbij ook onze vrijheid wordt doorgegeven aan de volgende generatie.

In 2017 werd voor het eerst op kleine schaal deze activiteit georganiseerd door Jean-Jacques van Giels. In 2018 hebben Gerard Worm en Joris Völker een vast werkgroep opgericht om zo op alle graven kaarsjes te kunnen laten branden.

Voor 2019 hebben alweer vele vrijwilligers en bedrijven hun medewerking toegezegd. We gaan proberen het nog indrukwekkender te maken aldus Völker. Naast leerlingen willen we ook meer oud veteranen erbij betrekken. Het verhaal van deze mannen moet verteld blijven worden.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief