Foto: Archief de Bode

Oud-burgemeester Van der Velden legt functie neer vanwege gezondheidsproblemen

BERGEN OP ZOOM - Peter van der Velden, oud-burgemeester van Bergen op Zoom en geboren Bergenaar, kampt met gezondheidsproblemen. Daarom moet hij zijn huidige functie als waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard neerleggen per 1 april.


Van der Velden kondigde gisteravond voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering zijn vertrek aan. "Met tegenstrijdige gevoelens en pijn in het hart heb ik de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, gemeld dat ik vanwege mijn gezondheid mijn functie als waarnemend burgemeester van de Hoeksche Waard neer moet leggen. Na overleg met de Commissaris is besloten dit plaats te laten vinden met ingang van 1 april 2019", aldus de burgemeester. De commissaris van de Koning gaat zo snel mogelijk in gesprek met de fractievoorzitters om de zoektocht naar een nieuwe (waarnemend) burgemeester te starten voor de gemeente. 

Peter van der Velden: "De intensieve werkzaamheden van het burgemeesterschap hebben negatieve impact op de regulatie van mijn diabetes. Ik kan deze signalen niet langer negeren voor mijn gezondheid in de toekomst. Daarom ben ik genoodzaakt dit besluit te nemen." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief