Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

'Tref maatregelen tegen overlast van jongeren in Gageldonk Oost'

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Een groepje jongeren zorgt voor veel overlast in Gageldonk Oost. De bewoners van de wijk zijn daarom in gesprek gegaan met Meino Dam van Lijst Linssen, de wijkagent en de opbouwwerker om hier een oplossing voor te vinden.

De misdragingen van de jongeren in Gageldonk Oost zijn niet mals. De groep van ongeveer 9 tot 15 jongeren vernielde al voor 1500 euro aan materiaal bij de Anton Van Duinkerkenschool. Ze jagen kinderen weg die spelen op het veldje aan de Smitsstraat en intimideren buurtbewoners met aan agressieve houding, het gooien van stenen en stokken en het trappen tegen voordeuren. Bewoners van de wijk zijn bang en boos, en willen er een oplossing voor vinden.

De bewoners kwamen in het gesprek tot meerdere mogelijke oplossingen. Zou willen ze dat de F!tfabriek vaker activiteiten organiseert in de wijk en dat de opbouwmedewerker vaker aanwezig is om contact te hebben met de jongeren en hun ouders. Raadlid Dam wil graag weten van het college of ze op de hoogte is van de overlast, en of de gewenste maatregelen kunnen worden getroffen. Ook wil Dam weten of het college het ermee eens is dat de strafbare feiten die de jongeren plegen door de politie opgepakt moeten worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief