De kersverse nieuwe ere leden van de Bergse Stadsreuzen met hun vrouw. V.l.n.r. Jan Koopman, Toos Koopman, Peter Apers en Betsie Dierickx.
De kersverse nieuwe ere leden van de Bergse Stadsreuzen met hun vrouw. V.l.n.r. Jan Koopman, Toos Koopman, Peter Apers en Betsie Dierickx. (Foto: Lex Doggen)

Bergse Stadsreuzen zijn twee ere-leden rijker

BERGEN OP ZOOM - De vereniging De Bergse Stadsreuzen vierde gisteren feest. Tijdens de algemene ledenvergadering werden niet één, maar twee leden benoemd als ere-lid.


De eerste eer was aan Jan Koopman. Jan is de man van het eerste uur. Hij geldt als een van de architecten van een volkscultuur in Bergen op Zoom die als meer dan 30 jaar actief is. Heeft meegewerkt aan het bouwen van de reuzen en heeft een daarbij ook een bestuursfunctie vervult bij het oprichten van de Reuzen als vereniging. Jan was verantwoordelijk voor de kleding en zette daarbij ook de puntjes op de i. Het Reuzenbloed zit in de familie want een derde generatie Koopman is lid van de club. Jan is een hardwerkende vrijwilliger, heeft een groot hart voor de club en heeft ’t geheel ook smoel gegeven van hoe de Stadsreuzen de straat op gaan.

Maar daarnaast werd ook Peter Apers werd benoemd tot ere-lid. Hij is lid sinds 1992 en sindsdien een trouw meegaand lid tijdens de vele reizen van de Stadsreuzen. Hij was oud-voorzitter en heeft contacten over de gehele Reuzenwereld. Zijn kennis wat betreft de reuzen groepen is fenomenaal. Naast het organiseren van de Reuzenstoeten in Bergen op Zoom is Peter ook zeer actief met ’t filmen van de stoeten die worden gemaakt.

Dit jaar staan er voor de reuzen weer genoeg uitjes op ’t programma. Zo gaan de ambassadeurs van Bergen op Zoom een bezoek brengen aan Venlo (12 mei), Maastricht (2 juni), Deurne (7 sept). Ook zijn zij te zien tijdens de Jeugdmonumentendag in Bergen op Zoom. Wilt u meer informatie over de Bergse Stadsreuzen? Neem eens een kijkje op onze website: http://www.bergsestadsreuzen.nl 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief