In september vorig jaar is Juzt gestart met een campagne rondom pleeggezinnen
In september vorig jaar is Juzt gestart met een campagne rondom pleeggezinnen Foto: Hanneke Marcelis

Gemeente zoekt verschillende pleeggezinnen in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom zoekt in samenwerking met Pleegzorg verschillende pleeggezinnen voor kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving bijvoorbeeld familie of bekenden via school. Pas als dat niet lukt wordt gezocht naar een plekje in een ‘vreemd’ pleeggezin.

In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld. Het aantal pleeggezinnen bij Juzt in de gemeente Bergen op Zoom is 38. Tezamen vangen zij 47 pleegkinderen op. De vraag naar pleegzorg is momenteel dan ook groter dan het aanbod van beschikbare pleeggezinnen. Nieuwe pleeggezinnen blijven daarom hard nodig. Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Kun je werk en pleegzorg combineren? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Daarover gaat de informatieavond van Juzt Pleegzorg.

Een pleegmoeder vertelt over haar ervaringen en een medewerker van pleegzorg informeert over de voorbereiding en de begeleiding. Bezoekers kunnen vragen stellen en vrijblijvend kennis maken met wat je als pleegouder kunt betekenen voor een kind dat voor korte of lange tijd niet thuis kan wonen. Pleegouders zijn heel divers: alleenstaand, met partner of met gezin, ook senioren en mensen die werken kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder. Een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is wel belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust kunnen bieden.

Heb je interesse of wil je meer informatie over pleegzorg? Kom naar de informatieavond van 20.00 tot 22.00 uur op maandag 17 juni in het Oude Stadhuis te Bergen op Zoom, Markt 1. Deelname is vrijblijvend en verplicht tot niets. Je bent van harte welkom, maar je moet je wel even aanmelden via www.juzt.nl/pleegzorg



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief