Afbeelding

Buurtschap Raamberg komt met ‘Voute Partie’

Algemeen

KLEIN ZUNDERT - Buurtschap Raamberg wil dit jaar iets anders organiseren anders dan zoveelste voorjaarsmarkt en heeft daarvoor een goed alternatief gevonden. Op de eerste zaterdag in mei vindt de eerste editie van de Voute Partie plaats.

De Raamberg wordt gezien als een buurtschap waar men op breed front de handen uit de mouwen steekt, gevormd door een gemeenschap die als een kluit aan elkaar hangt en waar bij tijd en wijlen gezelligheid hoogtij viert. Een stukje Klein Zundert waar vooral ook het hart klopt voor het bloemencorso. Met enkele actieve leden van de buurt hebben we een praatje in de recreatieruimte van Henk Pemen waar jaren geleden nog koeien worden gemolken. Gezellig ingericht, geen last meer van vliegen met in plaats daarvan een heel belangrijk meubelstuk, het drank/bierbuffet. De ruimte heet ’t Begijnhofke waarin we gezellig aan het kletsen zijn.

71 jaar oud Het buurtschap bestaat officieel sinds 1946 en telt een zeventigtal huishoudens. Heel het jaar door is er wel wat te doen voor jong en oud. Nanny van Bergen: “We springen de fiets op voor de Trappen en Happen toertocht, vieren Sinterklaas, bowlen, houden een mannen en vrouwenavond, aansluitend op de jaarvergadering hebben we onze teeravond en zo is er nog meer. Daarvoor hebben we een vijftal commissie die het regelen. De belangstelling vanuit de buurtschap is telkens erg goed. Werken aan bloemencorso is echter de belangrijkste bezigheid.”

Streep onder voorjaarsmarkt Jopie Verdaasdonk en Frank Hendrickx maken ook onderdeel uit van de commissie die eerder bemoeienis had met de Raambergse voorjaarsmarkt waaronder na dertig jaar een streep wordt getrokken. Resy Kustermans kwam met het voorstel een zogeheten Voute Partie te organiseren, een happening die nooit eerder tot in de verre omgeving heeft plaats gehad, immers alles gaat of is ‘vout’. “Heel verrassend. Het moet uitdraaien op een dolkomische feestavond waarvoor de poort zaterdag 6 mei om 19.00 uur opengaat voor iedereen die 18+ is."

Voor de buurtkas Groepen die met tien personen of meer komen krijgen een statafel. Liveband Apollo zorgt voor ‘voute’ muziek en daarbij blijft DJ-Jantje niet achter. De bezoekers worden gevraagd zoveel mogelijk kleding te dragen in de meest idiote kleurencombinaties. Alles is begonnen om de buurtkas wat te kunnen aandikken. “Hopelijk wordt het dan ook redelijk tot goed druk. Net als alle Zunderts corsobuurten proberen zoals wij op de een of andere manier een extra centje te verdienen. Die hebben we inmiddels uitgenodigd”, zegt Henk Pemen in wiens schuur zich de Voute Partie afspeelt. Vlnr boven: Henk Pemen, Ron de Koning en Frank Hendrickx, onder Jopie Verdaasdonk en Nanny van Bergen zijn klaar voor de Voute Partie. BIJDRAGE EN FOTO CHARLES LUIJTEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief