Afbeelding

Paula Withagen verwelkomt andere kunstenaars in beeldentuin

Algemeen

HALSTEREN - Beeldhouwer Paula Withagen opent de deuren van haar beeldentuin in Halsteren voor andere kunstenaars. Al jaren organiseert de beeldhouwer twee achtereenvolgende weekenden in het jaar een kunstexpositie in haar tuin. De zogenaamde open dagen zijn volgens Withagen een doorslaand succes. Wat haar betreft zou het altijd zo druk mogen zijn in de tuin want hij is immers altijd vrij toegankelijk voor liefhebbers van kunst.

Withagen noemt de activiteit die zij jaarlijks organiseert laagdrempelig. "Er komen veel meer mensen kijken dan normaalgesproken. Wat mij betreft zou deze drukte wat meer uitgesmeerd kunnen worden over het hele jaar", aldus de Halsterse Beeldhouwer. Ze geeft aan dat haar tuin immers het hele jaar is opengesteld voor het publiek.

Beelden

Zelf is Withagen in de jaren 70 beeldhouwer geworden. Ze geeft aan dat ze altijd bezig is geweest met het maken van kunst. "Als ik om stenen ga, dan heb ik er al helemaal zin in. Ik zie vaak al snel wat ik wil maken. Het leukste gedeelte is dan ook het beeld uit de steen halen", vertelt de beeldhouwer. Ze bedoelt daarmee dat ze graag bezig is om de grote vormen van een beeld te vormen.

Kunstenaars

Naast de 'vaste expositie' van Withagen, zijn er nog vier andere kunstenaars die hun werk tentoonstellen in de tuin. Ria van Dijk is een schilder die vooral figuratieve schilderijen maakt. Zij volgde schilderlessen bij een professionele kunstschilder. Haar techniek is aquarel en zij heeft de mens en zijn leven als inspiratiebron. Als bijzondere onderwerp heeft zij het Boeddhisme waar monniken centraal staan. Ook Els Gladdines is een schilder. Ze is begonnen door te werken met olieverf . Gladdines tekende met potlood, houtskool, contékrijt. Sinds 2003 werkt ze op een heel andere manier. Ze leerde schilderen met acrylverf. Abstract werk, kleurrijk maar ook ingetogen. Gebruikmakend van allerlei materiaal in combinatie met verf. Niet alleen met de kwast, ook met spons en paletmes. Corine de Serière du Bizournet heeft de opleiding modiste gevolgd aan CVO Lier/Borgerhout te Antwerpen. Gedurende de opleiding maak je je alle technieken van het modistenvak eigen. Dat gaat van hoeden maken, handschoenen, handtasjes, ceintuurs tot zijden bloemen en al wat je maar kunt verzinnen om je uiterlijk te verfraaien op modisch gebied.

Talent

Withagen vindt het ook erg leuk dat ze een jonge en talentvolle kunstenares de kans kan geven om haar werk te exposeren. Froukje de Boer, de laatste kunstenaar die haar werk exposeert, is net afgestudeerd aan de opleiding Art & (Theatre) Design in Rotterdam. "Kenmerkend is haar fascinatie in herbruikbaar materiaal en handwerk.  Wat is begonnen als een jurk van brillen is uitgegroeid tot een sieradencollectie gemaakt van brillenglazen. Herkenbaar en eigenzinnig. Deze collectie laat je door een totaal andere bril kijken", aldus de eigenaar van de beeldentuin. Mensen die het eerste open weekend gemist hebben maar wel graag een kijkje willen nemen, hoeven niet te treuren. Ook aankomend weekend exposeren de bovengenoemde kunstenaars hun werken nog. "De koffie staat klaar en iedereen is van harte welkom. Deze expositie is op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 geopend", zegt Withagen.  Meer informatie over de Halsterse beeldhouwer en de locatie van de beeldentuin is te vinden op www.paulawithagen.nl.

De verschillende kunstenaars worden onder grote belangstelling gepresenteerd. FOTO MERIJNSITSEN.NL



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief