Van links naar rechts: Thomas, Sarah, Corine ... en Anja. Inzet: Jurgen.
Van links naar rechts: Thomas, Sarah, Corine ... en Anja. Inzet: Jurgen. Foto: Gea Vriens

Paramedisch centrum ‘van Top tot Teen BoZ’

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Van Top tot Teen is een instituut voor uiterlijke en paramedische verzorging dat is gevestigd in Bergen op Zoom. De naam verwijst naar de specialisaties die zijn ondergebracht in het centrum, namelijk een allround kapsalon met barbershop, een nagelstudio, medisch schoonheidsspecialisten, medisch pedicures, podotherapie en een orthopedisch schoentechnicus.

DOOR GEA VRIENS

Anja Augustijn is eigenaresse van ‘van Top tot Teen’. Ze werkt al ruim 23 jaar als medisch pedicure en schoonheidsspecialiste en had de wens om ooit eens groter te worden. Deze wens werd werkelijkheid 6 jaar geleden toen haar dochter met haar wilde samenwerken en zijn ze op zoek gegaan naar een geschikt pand dat werd gevonden aan de Schiethoek. Na een grondige verbouwing zijn zij daar gestart met hun eigen instituut. Ze hebben inmiddels een vast team waarmee ze samenwerken waardoor de lijntjes kort zijn en klanten op één adres terecht kunnen voor zowel huid- haar-, hand, been- en voetproblemen.

Pedicure

Als enige in de regio heeft Anja onlangs de post-HBO opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialisme Dermatologie gevolgd. Daarnaast is ze ook gespecialiseerd en gediplomeerd medisch pedicure waardoor ze alle mogelijke voetproblemen kan behandelen zoals ingroeiende nagels maar ook voetproblemen die voortkomen uit een bepaald ziektebeeld zoals suikerziekte, reuma of oncologie. Binnenkort wordt er een laserapparaat geleverd waarmee het ook mogelijk is om schimmelnagels te behandelen. Anja vertelt: “een klant met voetproblemen komt als eerste bij mij terecht. Wanneer ik iets zie waarvoor een podotherapeut nodig is stuur ik ze door naar mijn collega’s”.

Podotherapie

Corine van Crugten is eigenaresse van podotherapie praktijk ‘Een stap vooruit’. Samen met haar collega’s Thomas Meesters en Sarah Nollen behandelt ze mensen met voetproblemen die niet of niet volledig door de pedicure kunnen worden opgelost. “Met steunzolen los je bijvoorbeeld niet alleen voetproblemen op door het looppatroon of de voetstand aan te passen maar ook klachten die daaruit kunnen voortkomen zoals knie- heup- en rugklachten”, vertelt Corine. Naast steunzolen zijn er nog vele andere behandelmogelijkheden zoals teenstukjes, nagelbeugels,  taping en echoscopie.

Naast steunzolen zijn er nog vele andere mogelijkheden zoals teensteuntjes en taping.

Orthopedisch schoentechnicus

Jurgen Wollaert is gespecialiseerd orthopedisch schoentechnicus. Ook hij is gevestigd in het paramedisch instituut. Door het bekijken van het looppatroon, de stand van het lichaam en de persoonlijke behoeften van de klant bespreken ze samen welke mogelijkheden er zijn om zonder pijnklachten te kunnen lopen. Hij geeft advies en maakt vervolgens modieuze schoenen die als gegoten zitten. 

Paramedisch instituut

Door deze unieke samenwerking binnen ‘van Top tot Teen’ is de onderlinge communicatie optimaal waadoor ze het allerbeste voor de klant kunnen bewerkstelligen. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken waarbij hygiëne heel erg belangrijk is. Alle materialen worden na iedere client gesteriliseerd om besmettingsgevaar te voorkomen. De praktijk is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een invalidentoilet. Bovendien kan er voor de deur gratis geparkeerd worden. Tijdens de lockdown tgx corona mogen de medische pedicure, medische schoonheidssalon, podotherapie en schoenexperts clienten behandelen. Uiteraard wordt er altijd volgens de geldende richtlijnen gewerkt. Het centrum is erkend bij alle verzekeraars in Nederland en veel behandelingen worden mogelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. “De klant staat voor ons centraal en komt voor ons op de eerste plaats. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, we gaan altijd voor een acht in plaats van een zes”, besluiten Anja en Corine.

Van Top tot Teen, Schiethoek 60, 4614 CS Bergen op Zoom Tel.:0164-259988 

Medisch Pedicurecentrum Tel.: 0164-259988 / 06-38199480

Podotherapie praktijk Een stap vooruit Tel.: 0165-542180 / 0165-533570

Schoenexperts Tel.: 088-3456500



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief