Bergenaar (36) met veel geweld aangehouden door politie

  Politie

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft zondagavond met veel geweld een 36-jarige man uit Bergen op Zoom weten aan te houden in Roosendaal.


Rond 20.00 uur kreeg de meldkamer een telefoontje dat een man, die mogelijk onder invloed van drugs was, in een woning vernielingen aan het plegen was. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan in de achtertuin van de woning. Toen ze hem wilde aanhouden, verzette hij zich.

Pepperspray

De man sloeg wild om zich heen en de agenten waren genoodzaakt om assistentie in te roepen. Ondanks het gebruik van pepperspray en de wapenstok bleef de man zich hevig verzetten. Dan man wist er vandoor te gaan en vluchtte de nabijgelegen woning in. Daar kon hij, met veel geweld, worden aangehouden. Twee agenten moesten op hem gaan zitten in de politiebus om hem onder controle te houden.

Verwondingen

Ook op het politiebureau waren meerdere agenten nodig om de man uit de bus te krijgen en in de cel te zetten. Een van de agenten liep meerdere verwondingen op tijdens de aanhouding, onder andere een scheur in de lip en het oor. Zij heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Cocaïne

Een eerste test wees uit dat de man mogelijk onder invloed van cocaïne. Er is ook bloed bij hem afgenomen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES