Kinderzwerfboekstation bij Mini Bieb in Lepelstraat
Mini Bieb Kinderzwerfboekstation
Mini Bieb Kinderzwerfboekstation (Foto: Pierrette Schoon)

Kinderzwerfboekstation bij Mini Bieb in Lepelstraat

  Sport en Vereniging

LEPELSTRAAT - In Lepelstraat is er een KinderzwerfboekStation opgericht! Op de onderste plank van de Mini Bieb kunnen kinderen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.


De onlangs geopende Mini Bieb in Lepelstraat aan de kruising Jan Bodeweg – Blindenstraat is een enorm succes. Pierrette en Sjoerd zijn blij verrast met zoveel bezoekers en mensen die boeken meenemen en brengen. Omdat kinderen er ook wel eens in keken ontstond het idee om in de Mini Bieb ruimte te maken voor een Kinderzwerfboekstation.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven (de stickers hiervoor kun je meenemen bij het Kinderzwerfboekstation of bestellen bij www.kinderzwerfboek.nl), zamel boeken in en kom eens kijken bij het KinderzwerfboekStation in Lepelstraat!

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief