Foto: HV Zeeland

Wietkwekerij ontdekt in Goes na melding brandlucht

  112 Meldingen,112 Nieuws

GOES - Na een melding van een brandgerucht op een bedrijfsterrein in Goes, is zondagavond een grote, professionele wietkwekerij met bijna duizend planten ontdekt. De situatie was volgens de politie brandgevaarlijk.

De blusploeg van de post Troelstralaan in Goes werd opgeroepen om poolshoogte te nemen bij de Albert Plesmanweg, waar rond een pand een brandlucht werd geroken. Ter plekke werd een nader onderzoek ingesteld. Hierbij werd ook een warmtebeeldcamera gebruikt. Nadat een paneel uit een deur was gehaald, werd binnen in een loods een hennepplantage ontdekt.


Stroom

Hier stonden verdeeld over twee kweekruimtes in totaal 969 grote hennepstekken van 15 centimeter hoog. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgenomen. Volgens de politie was er sprake van een brandgevaarlijke situatie.

Er was niemand in het pand en er zijn nog geen arrestaties verricht. De kwekerij en de voor de kweek benodigde apparatuur en spullen zijn vernietigd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>