Afbeelding

Onderzoek naar bende fietsendieven in volle gang

112 Meldingen

KRABBENDIJKE - Door het politieonderzoek naar aanleiding van fietsendiefstallen op voornamelijk treinstations in de gemeente Reimerswaal is vorige week een georganiseerde groep fietsendieven opgerold. Onder de aangehouden verdachten is een vrouw uit ‘s-Gravenpolder. Maandag maakt de politie bekend al verschillende fietsen te hebben gevonden.

Uit de stijging van het aantal aangiften van fietsendiefstal bleek in juli dat voornamelijk op de stations in de gemeente Reimerswaal regelmatig fietsen werden gestolen, liet de politie vorige week weten. Ze kon een onderzoek starten na meldingen van enkele alerte burgers.

Wemeldinge Het startpunt van het onderzoek was een getuige die een fietsendiefstal zag gebeuren op het treinstation in Krabbendijke. Hij belde gelijk de politie en gaf een duidelijk signalement door. Een andere man herkende zijn gestolen fiets die via internet werd aangeboden. Het politieonderzoek leidde naar verschillende locaties, waaronder Wemeldinge, Roosendaal, Rijsbergen en Antwerpen. Vanuit deze plaatsen bleek een georganiseerde groep fietsendieven actief. Nadat de recherche voldoende aanknopingspunten had vonden vorige week invallen plaats op de diverse locaties en zijn meer dan tien fietsen teruggevonden. Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden. Het gaat om een 34-jarige inwoner van Roosendaal, een 42-jarige Bredanaar en een 33-jarige vrouw uit ’s-Gravenpolder. De twee mannen zitten nog vast.

Aangifte Naast fietsen, zoals negen elektrische tweewielers, heeft de politie al vele opengeslepen fietssloten, vermoedelijk van diefstal afkomstig, gevonden. Deze blijken gestolen in Zeeland, Noord-Brabant en zelfs daarbuiten. De politie heeft nog niet van alle gevonden fietsen een aangifte binnen. Foto’s van de gevonden fietsen zijn te zien op de website van de politie.

FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN / BEN BIONDINA



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief