Afbeelding
Foto: Rallymaniacs

Achtste etappe loopt uit op een ramp voor Adwin Hoondert

Door: Eugene de Kok Sport

GOES - Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke heeft een rampdag achter de rug. Tijdens de achtste etappe van de Africa Eco Race naar Atar in Mauretanië ging zijn turbo stuk.

Hij reed dan ook niet door de duinen naar de finish, maar sukkelde over de weg naar de streep.

Op 100 kilometer in de proef, op een snel, vlak stuk, viel plotseling het motorvermogen van de DAF-truck weg. “Het ging eigenlijk hartstikke fijn”, laat Hoondert weten in zijn dagbericht. “We hadden al wat leuke duintjes gehad, ik had al een paar anderen ingehaald. Maar toen hield de auto ermee op. Dat het de turbo was, hadden we snel in de gaten. Ik had de reserve-turbo al uit de kist gehaald, toen we erachter kwamen dat er meer aan de hand was. Meer dan we ter plaatse konden oplossen.”

Mul zand

Het Zeeuws-Brabantse team moest 50 kilometer door het mulle zand terug naar de weg rijden, zonder vermogen. “Ik kan je verzekeren: dat is niet fijn.” Harder dan 80 kilometer kon de auto sowieso niet meer. “Met zo’n sukkelgangetje is het een heel lange weg”, aldus Hoondert. “Ik heb me stierlijk zitten vervelen.”

Klassering

Door het defect zijn de kansen op een goede eindklassering verkeken. “Jammer, maar dat is het risico met een mechanische sport.” FOTO RALLYMANIACS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief