De gedecoreerden bij de lintjesregen in Goes. FOTO HANS COLIJN
De gedecoreerden bij de lintjesregen in Goes. FOTO HANS COLIJN Foto: Hans Colijn

Flinke lintjesregen daalt neer op Goes

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Waarnemend burgemeester Herman Klitsie van Goes heeft een drukke ochtend. Tijdens de lintjesregen in de Grote Kerk in Goes mocht hij donderdag maar liefst achttien inwoners een koninklijke onderscheiding opspelden. Eén van hen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: meneer Feijtel uit 's-Heer Arendskerke.


 

Alle andere zeventien personen mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen, als dank voor hun vrijwilligerswerk op allerlei verschillende terreinen.

Bouterse-de Vos

Nel Bouterse-de Vos uit Goes kreeg een lintje vanwege haar inzet voor de Ruilwinkel in Goes. Ook is ze vrijwilliger bij zorgorganisatie Zuidwester in haar woonplaats.

Walhout-Verburg

Mevrouw Walhout-Verburg uit Kloetinge ontplooit al jaren activiteiten voor haar dorp. Zij was onder meer ouderling, bestuurslid en vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Kloetinge en sinds 1995 begeleider van schoolkinderen bij hun rondgang door de Geerteskerk in Kloetinge.

De Feijter-Bliek

Mevrouw De Feijter-Bliek uit Goes zet zich al jaren in voor SMWO, Protestantse Gemeente Goes, EHBO afdeling Goes, Senior Games 2009, wijkvereniging Noordhoek, zorgcentrum Ter Weel en de Zeeuwse Rijwiel- en Toervierdaagse.

Hartman

Mevrouw Hartman uit Goes is al jaren betrokken bij showkorps Jonge Kracht uit Kapelle en leider bij scouting Frans Naereboutgroep in Goes.

Koster-Wuestenenk

Mevrouw Koster-Wuestenenk uit Goes was jarenlang bestuurslid van de Stichting Philadelphia dagverblijven en tehuizen in Goes, bestuurslid van de Zeeuwse Rijwiel en Toer Vierdaagse. Nu is ze vrijwilliger bij zorgcentrum Ter Valcke in haar woonplaats.

Peijen-Rammeloo

Mevrouw Peijen-Rammeloo uit Goes doet vrijwilligerswerk voor onder meer dansgroep Vodago Goes en Jumpin' de Weel en helpt gehandicapte kinderen bij het paardrijden in Hippisch Centrum Wolphaartsdijk. Ook heeft ze het Taalcafé bij SMWO in Goes opgericht.

Bouwense

Meneer Bouwense uit Goes is sinds maar liefst 1967 vrijwilliger bij voetbalvereniging SSV ’65 en sinds 1978 betrokken bij het jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi in Goes.

De Feijter

Meneer De Feijter uit Goes zet zich al jarenlang in voor SMWO, de Protestantse Gemeente Goes, ’t Gilde de Bevelanden, Senior Games 2009, wijkvereniging Noordhoek, zorgcentrum Ter Weel en de Zeeuwse Rijwiel- en Toervierdaagse.

Fossen

Meneer Fossen uit Wolphaartsdijk is al jaren betrokken bij muziekgroep Den Berg muzikanten in Goes, dorpsblad De Schalm in Wolphaartsdijk en de Protestantse Gemeente in Wolphaartsdijk.

Koster

Meneer Koster uit Goes zet zich zelfs al sinds 1950 in voor diverse sportverenigingen in Goes, zoals Tjoba, OKK, KNCGV. Hij was ook penningmeester van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Goes, bestuurslid en vrijwilliger bij het Zeeuws mannenkoor, bestuurslid van  de Zeeuwse Rijwiel en Toer Vierdaagse, vrijwilliger bij Ter Valcke en mantelzorger van een MS-patiënt.

Menheere

Meneer Menheere uit Goes is sinds 1999 begeleider in het asielzoekerscentrum in Goes. Ook was hij ruim 20 jaar actief voor personeelsvereniging 'De Zeemeeuwen' (PTT) en meer dan 20 jaar is hij al bestuurslid bij wijkvereniging Buurtwerk Goes-Zuid.

Pellegrino

Meneer Pellegrino uit Goes is ook een zeer actieve vrijwilliger. Sinds 1990 is hij actief voor wijkvereniging Goes-Oost en sinds zijn verhuizing naar de binnenstad, ook voor de wijkvereniging Binnenstad. Hij was gemeenteraadslid en steunfractielid voor de VVD Goes. Sinds 1995 is hij voorzitter van de centrale Cliëntenraad van Zorggroep Ter Weel en bestuurslid van enkele lokale Cliëntenraden van Zorggroep Ter Weel.

Van de Plasse

Meneer Van de Plasse uit Goes is sinds 1975 als vrijwilliger actief voor de Protestantse Gemeente Goes en jarenlang vrijwilliger bij Stichting Kerk in Actie en bij Zorgcentrum Randhof in Goes.

Van 't Veen

Jan van ’t Veen uit Goes zette in 1992 de modelbouwshow en modelruilbeurs in Goes en de modelbouwshow in Heinkenszand op. Beide shows trekken vele duizenden bezoekers.

Wiskerke

Meneer Wiskerke uit Goes is sinds 1979 diaken en vrijwilliger bij de Sionkerk in Goes en sinds 2015 is hij vrijwilliger bij de Westerkerk in Goes.

Woets

Meneer Woets uit Goes is al ruim 45 jaar vrijwilliger bij Natuurmonumenten De Bevelanden, bijna 40 jaar vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, 13 jaar vrijwilliger bij MEC De Bevelanden. Ook heeft hij vele artikelen over fauna en flora op zijn naam staan.

Van Zunderen

Meneer Van Zunderen uit Goes is al jaren coördinator van Maaltijd Thuis (voorheen Tafeltje Dekje) in Goes. Hij stuurt 30 vrijwilligers aan voor de bezorging van de maaltijden, plant de routes en onderhoudt de contacten met de cliënten. Bijna 12 jaar was hij ook penningmeester van de Katholieke Bond voor Ouderen in Goes.

Feijtel

Meneer Feijtel is voorzitter van de kerkenraad en voorzitter van de kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Borssele, 's-Heer Arendskerke en Lewedorp. Daarnaast leverde hij een belangrijke rol in de fusie tussen MKB Zeeland en MKB Brabant en is hij lid van het hoofdbestuur van MKB Nederland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief