Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

V.V. Goes schrijft geschiedenis met promotie naar Derde Divisie

Door: Marijn Riemens Sport

GOES - Voor het eerst in de clubgeschiedenis is V.V. Goes gepromoveerd naar de Derde Divisie, het op drie na hoogste voetbalniveau van Nederland. In het Groningse Haren werd afgelopen zondag in de finale van de nacompetitie met 0-2 gewonnen van Be Quick 1887, dat daardoor degradeerde naar de hoofdklasse. Door de overwinning sloten de rood-witten een historisch seizoen in stijl af. 

Na de 2-2 van vorige week donderdag had het keurkorps van trainer Rogier Veenstra alles nog in eigen hand. De voetballers werden in Haren gesteund door een grote supportersschare die met de auto, trein en zelfs met het vliegtuig naar de wedstrijd waren gekomen. Zij zagen dat Goes al na vijftien minuten een domper te verwerken kreeg. Rechtsbuiten Erwin Franse, die in de heenwedstrijd nog scoorde, moest met een hamstringblessure het veld verlaten. Ondanks het uitvallen van Franse kwam de Bevelandse ploeg regelmatig voor het doel van Be Quick. Middenvelder Yannick van de Woestijne zette zelfs de 0-1 op het scorebord, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 27e minuut was het alsnog raak via Tim de Winter, die op aangeven van invaller Remon de Vlieger raak schoot. Een enorme opsteker voor Goes, dat vlak voor rust de mogelijkheid kreeg om de score uit te breiden. Rick de Punder, die deze wedstrijd op het middenveld speelde, schoot echter op de paal.

De Punder

In het tweede bedrijf wist De Punder zijn sterke optreden wel te bekronen met een treffer. Nadat spits Daniël Wissel een kans op de 0-2 had laten liggen, schoot het kind van de club, die dit seizoen vooral op de bank zat, op aangeven van De Winter het tweede Goesse doelpunt tegen de touwen. Be Quick 1887 ging na deze goal op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het was duidelijk zichtbaar dat de Groningers clubtopscorer Thomas Careman mistte. De zwart-witten creëerde amper kansen, waardoor Goes nauwelijks in de problemen kwam. Alleen in de slotfase haalde verdediger Jan Paul van Hecke nog een bal van de lijn en tikte keeper Brian Meulmeester een bal uit de verre hoek. Zo eindigde het duel in een 0-2 overwinning voor de mannen van Rogier Veenstra, waarna het feest kon beginnen. Door het behalen van de tweede plaats in de competitie, het winnen van de districtbeker en de promotie naar de Derde Divisie is het droomseizoen van V.V. Goes compleet.

Derde Divisie

Door de promotie van de Bevelandse ploeg zijn er volgend seizoen twee Zeeuwse teams actief in de Derde Divisie. HSV Hoek schakelde namelijk afgelopen zaterdag de amateurs van Ajax uit en komt daardoor na de zomer uit in de Derde Divisie Zaterdag. V.V. Goes speelt op hetzelfde niveau zijn wedstrijden op zondag. De ploeg doet dat met een aantal nieuwe spelers. Zo maken onder andere Mart de Kroo en Steve Schalkwijk, afgelopen seizoen actief voor hoofdklasser VC Vlissingen, hun rentree bij het keurkorps van Rogier Veenstra en komt Roycel James over van Halsteren. Daar tegenover staat echter het vertrek van twee sterkhouders. Vleugelspeler Francis Kabwe Manengela (Halsteren) en Jan-Paul van Hecke (NAC Breda) verlaten de club. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief