asfalt-a58-large
asfalt-a58-large

Randweg Hoedekenskerke vermindert drukte in Langeweegje nauwelijks

LANGEWEEGJE - Een oplossing voor de verkeersdrukte in Langeweegje is er nog niet, maar een randweg Hoedekenskerke lijkt in ieder geval weinig uit te richten.


Dat blijkt uit tellingen die de gemeente Borsele heeft laten uitvoeren.

Het onderzoek is in het najaar uitgevoerd, nadat een in mei gepresenteerde gebiedsvisie van de gemeente Borsele, de provincie en het waterschap op veel protesten was gestuit.

Hoogseizoen

Inwoners van Langeweegje, Kwadendamme, Baarland en Hoedekenskerke vroegen toen nog eens goed naar een randweg te kijken. “Zo’n weg is zeker in het hoogseizoen wel een oplossing voor het verkeer van en naar Crop Alliance en camping Scheldeoord, maar het zorgt niet voor verlichting voor bewoners van Langeweegje”, zegt wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele. “De meeste personenauto’s blijven van Baarland via de Fransjesweg naar Langeweegje en verder rijden, omdat dat de kortste route is. Het scheelt zo’n vier kilometer. En verkeer is net als water, het zoekt altijd de weg van de minste weerstand.”

Kentekens

Bovendien blijkt uit kentekenonderzoek dat slechts een derde van het aantal vrachtwagens in Langeweegje naar groenteverwerker Crop Alliance gaat. De rest is bestemmingsverkeer.

Investering

Aangezien een randweg niet voor veel veranderingen in Langeweegje zorgt, vraagt Witkam zich hardop af of het een investering van zo’n anderhalf miljoen euro waard is. “Maar we gooien het nog niet overboord. We kunnen van de Fransjesweg echter geen karrenspoor maken om mensen te dwingen via de randweg te rijden.”

Draagvlak

De gemeente wil de uitkomsten van het verkeersonderzoek bespreken met de klankbordgroep en de dorpsraden in Kwadendamme, Baarland en Hoedekenskerke. “We vinden voldoende draagvlak heel belangrijk. Voorlopig hebben we nog niet het gewenste resultaat geboekt, maar voor de zomer moeten we toch een beslissing hebben genomen.” 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief