waterschap-scheldestromen
waterschap-scheldestromen

Waterschap vernieuwt rioolgemaal aan Ruiterplaatweg

KAMPERLAND - Het waterschap vernieuwt het rioolgemaal aan de Ruiterplaatweg in Kamperland.


Ze laat een deel van de rioolleiding vanaf het gemaal vervangen. Het vervangen van de persleiding kost 150.000 euro. Later dit jaar wordt het gemaal helemaal vernieuwd. Omwonenden hebben geen last van de werkzaamheden. Zij kunnen blijven douchen en het toilet doortrekken. Het rioolwater blijft gewoon naar de rioolwaterzuivering gaan.

Zeedijk

Op de hoek van de Bergeendlaan staat een boorinstallatie. Vanaf daar wordt de nieuwe leiding door de zeedijk geboord. Het boren duurt een week. In de weken erna vinden er vanaf de aansluiting met de Onrustweg graafwerkzaamheden in de berm plaats.

Vakantie

Na de bouwvak worden de pompen van het gemaal vervangen en krijgt het gemaal een nieuwe installatie. Ook wordt het leidingwerk aangepast en de kelder krijgt een nieuwe beschermlaag.

Tijdens deze werkzaamheden wordt er een tijdelijke pompinstallatie geplaatst. Direct omwonenden kunnen deze pomp, die buiten het gemaal staat, horen, hoewel hij geluidsarm is.

Bosdijk

Een rioolgemaal zorgt ervoor dat het afvalwater uit woonkernen naar een waterzuiveringsinstallatie gaat. In dit geval gaat het water naar de installatie Camperlandpolder aan de Bosdijk.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>