Afbeelding
Foto: Gemeente Goes

Goes moet afvalstoffenheffing verhogen omdat inwoners (te) goed scheiden

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - In de eerste tien maanden van het jaar is de hoeveelheid restafval die inwoners van Goes weggooien 42 procent minder dan verwacht.

Goes heeft begin dit jaar diftar ingevoerd. Inwoners betalen vier euro per keer dat ze hun grijze bak voor het restafval buiten zetten.

Door de sterke daling van het restafval ontstaan er problemen met de kosten van het inzamelen, zegt het college van burgemeester en wethouders. De dekking is namelijk gebaseerd op de veronderstelling dat inwoners hun grijze kliko vijftien tot achttien keer per jaar buiten zetten. Inwoners blijken dat echter maar tussen de tien en twaalf keer te doen.

Basistarief

In verband met het tekort denkt het college voor volgend jaar aan een gemiddelde verhoging van ongeveer dertig euro per jaar. Dit jaar werd het basistarief met zestig tot tachtig verlaagd. De rest van de kosten moesten worden betaald met de vergoedingen per grijze bak.

December

Het college denkt er ook over na om het restafval minder vaak op te halen. Nu komt ze eens in de twee weken langs voor de grijze bakken.

De gemeenteraad neemt het besluit over het verhogen van de afvalstoffenheffing in december.  






 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief