Foto: Eugène de Kok

1400 kinderen maken in Goes kennis met de techniek

GOES - Maar liefst 1400 kinderen uit de Oosterschelderegio en Walcheren maken deze week kennis met techniek.


In het Techniekhuis, bij de Bouw Opleiding Zeeland en Automotions in Goes komen tweedejaars vmbo-leerlingen in aanraking met technische vakgebieden zoals metaal en elektro, motorvoertuigentechniek, logistiek en maritiem en de bouw.

Voor het eerst neemt ook het Groencollege van Scalda deel aan de dagen die voor de vijftiende keer worden georganiseerd.

Vooroordelen

De Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland (BTZ) is bedoeld om meer kinderen te laten kiezen voor een technische opleiding en de vooroordelen weg te nemen.

Volgens Dick Schipper van het Huis van de Techniek heeft het effect. “Het neemt toe en in Zeeland doen we het zelfs bovengemiddeld. Alleen bij de meisjes doen we het minder dan in het land, hoewel ook dat percentage stijgt”, zegt hij. Op de arbeidsmarkt is er door de economische groei en zaken als vergrijzing echter nog altijd sprake van een tekort aan vaklui.

Profiel

Tweedejaars vmbo’ers moeten een profiel kiezen. “De banen liggen nog voor het oprapen. Met deze dagen willen we dat jongeren nadenken over hun toekomst en zien wat de techniek omvat. Vorig jaar was er een meisje die zei dat ze een hartstikke leuke dag had gehad, maar toch kapster wilde worden. Dat is ook goed. Als ze maar weten wat het inhoudt.”

Vrienden

Het aantal van 1400 deelnemende kinderen aan de BTZ is een record. De organisatie is in handen van vmbo-dekanenkring Zeeland, Vrienden van Elektrotechniek, Bouw Opleiding Zeeland, Vakopleiding Schilderen, Installatiewerk Zeeland, Procestechniek Zeeland, Scalda en Huis van de Techniek.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>