Borsele hoeft geen toestemming meer te vragen om geld uit te geven
Foto: Gemeente Borsele

Borsele hoeft geen toestemming meer te vragen om geld uit te geven

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele mag weer geld uitgeven doen zonder toestemming te hoeven vragen aan het provinciebestuur.


Dat heeft gedeputeerde Jo-Annes de Bat dinsdag gezegd.

Borsele was met Middelburg, Schouwen-Duiveland en Vlissingen onder preventief toezicht geplaatst, omdat de meerjarenbegroting niet sluitend was. Gemeenten onder preventief toezicht mogen zelf geen extra uitgaven doen. De provincie moet eerst kijken of deze onontkoombaar en niet uit te stellen zijn.

Herstellen

Borsele is van die extra check af, omdat ze donderdag een zogenaamde herstelbegroting heeft aangenomen die wel sluitend is.

Borsele gaat zes ton bezuinigen, vooral door op termijn flink te besparen op het sociaal domein. Verder schrapt ze de helft van het budget voor de viering van 50 jaar gemeente Borsele (40.000 euro), sluit een gemeentelijke werkplaats in ‘s-Heerenhoek de deuren, worden de investeringen in het kunstgrasveld in Heinkenszand uitgesteld en snijdt ze in de budgetten voor Borsele 2030, dorpsvernieuwing en eventuele verkiezingen. 

Het toezicht kan overigens pas officieel worden opgeheven bij een evaluatie van de jaarrekening en voorjaarsnota, ergens in mei.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>