Man uit Goes krijgt in hoger beroep lagere straf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeluk

GOES - Het gerechtshof in Den Bosch heeft maandag een 25-jarige man uit Goes in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van zeven maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Westdorpe, op 1 oktober 2016. Daarnaast heeft de man een rijontzegging van 3 jaar opgelegd gekregen.


De celstraf valt lager uit dan bij het vonnis van de rechtbank in Middelburg, vorig jaar januari. Die veroordeelde de Goesenaar tot een gevangenisstraf van 12 maanden, nadat de officier van justitie eerder een gevangenisstraf van 8 maanden had geëist.

Doorgetrokken streep

De man uit Goes passeerde op 1 oktober 2016 een dubbele doorgetrokken streep om in te halen en raakte bij deze manoeuvre de auto die hem tegemoet kwam. Dit voertuig botste vervolgens tegen een andere auto. Een persoon kwam hierbij om het leven en meerdere personen raakten gewond.

Het ongeval vond plaats op de Tractaatweg in Westdorpe. Zeven maanden na het ongeval reed de man nog eens 161 kilometer per uur op een weg waar 100 is toegestaan. Het gerechtshof legde hem hiervoor een boete op van 750 euro en een rijontzegging van twee maanden. Daar bovenop legde het hof een voorwaardelijke gevangenisstraf op van twee weken met een proeftijd van twee jaar.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>