Derk Alssema laat Goes met een goed gevoel achte. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Derk Alssema laat Goes met een goed gevoel achte. FOTO BENNIE KRAJENBRINK (Foto: Bennie Krajenbrink)

Derk Alssema gaat vooral de Goesenaren missen

GOES - Zijn afscheid van de gemeente Goes is anders dan gedacht door het coronavirus. Derk Alssema vindt het jammer, omdat hij als wethouder altijd heeft genoten van het contact met de inwoners. "Maar er zijn op het moment belangrijkere zaken dan mijn afscheid."


Derk Alssema vertrekt begin april naar Gilze en Rijen, waar hij aan de slag gaat aan burgemeester. Hij beseft maar al te goed dat zijn eerste weken daar in het teken zullen staan van het coronavirus. Zo gaat zijn installatie niet door. “Maar als de koning mijn voordracht heeft goedgekeurd ben ik burgemeester”, legt hij uit. “De afgelopen jaren ben ik een wethouder geweest die de inwoners altijd heb opgezocht. Ik heb genoten van de persoonlijke contacten. Als burgemeester wil ik dat ook doen. De eerste weken zal dat niet kunnen, maar dan probeer ik op andere manieren met de inwoners in contact te komen. Ik merk nu al dat mensen uit Gilze en Rijen me benaderen via social media. Dat zal straks alleen maar meer gebeuren.”

Reacties

Alssema heeft vanaf de zomer een woning in Gilze en Rijen. Tot die tijd rijdt hij op en neer naar de Brabantse gemeente, die vooral bekend is dankzij het vliegveld. Hij laat Goes met pijn in zijn hart achter zich. Hij gaat vooral de Goesenaren missen, zegt hij. “Toen bekend werd dat ik zou vertrekken, ben ik overrompeld door de hoeveelheid reacties. Dat heeft me geraakt, omdat ik al die jaren in persoonlijke contacten heb geïnvesteerd”, zegt hij. “Goes is groot genoeg om mooie ambities te hebben en deze te realiseren en klein genoeg om iedereen te kennen waarmee je dat doet. Gilze en Rijen is vergelijkbaar. Dat past bij mij als persoon.”

Jeugdzorg

Toen Alssema in 2015 begon als wethouder wilde hij zich onder meer sterk maken voor goede jeugdzorg. “Hoe het Rijk op dit vlak financieel is omgesprongen met gemeenten is niet oké. Toch hebben wij ons keihard ingezet om ervoor te zorgen dat er geen kinderen tussen wal en schip zouden vallen.” Alssema is oprecht blij dat dat is gelukt. De jeugdzorg gaat hem aan het hart. “Ik ben heel jong de politiek ingegaan en heb mezelf op allerlei manieren kunnen ontwikkelen. Ik wil dat alle jongeren dat kunnen doen. Daarom heb ik me altijd vol overgave voor de jeugdzorg ingezet.”

Bedrijvenpark

Naast de jeugdzorg had Alssema ook onder meer sport en bewegen, economische zaken en ruimtelijke ordening in zijn portefeuille. Op dat laatste gebied heeft hij onder meer de aanleg van Bedrijvenpark Deltaweg voorbereid. “Dat gaat er komen en ik weet zeker dat dat veel gaat betekenen voor Goes.”

Hij laat Goes met een goed gevoel achter. “Ik ben veertien jaar actief geweest in de Goese politiek. Dan bouw je met veel mensen een band op. Ik wilde graag deze stap maken en vond dat ik dat op tijd moest doen, in een periode dat het goed gaat. Dat betekent automatisch dat het een beetje pijn doet. Dat hoort er helaas bij.” Hij kijkt uit naar zijn baan als burgemeester. “Ik heb me lang voorbereid op deze stap en wilde niet in elke gemeente aan de slag. Ik richtte mijn pijlen op Gilze en Rijen en ben ontzettend blij dat het is gelukt.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Allround timmerlieden

Tholen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Productiemedewerker

Tholen

Teamleider verpakking

Steenbergen