Foto: Claudia de Wit

HZ houdt deuren gesloten tot 1 juni en geeft alleen online les

VLISSINGEN - HZ University of Applied Sciences sluit de deuren tot 1 juni. Dat heeft de hogeschool met vestigingen in Middelburg en Vlissingen beslist naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van het kabinet.


De HZ wil zijn studenten en medewerkers nu al zekerheid bieden met de beslissing. De regering neemt pas volgende week een besluit over de maatregelen na 6 april. Er wordt op de HZ alleen online lesgegeven. “Als de maatregelen in de tussentijd worden versoepeld of aangepast, dan zal de HZ kijken hoe het onderwijs op dat moment kan worden vormgegeven”, zegt John Dane van de raad van bestuur.

Studieadvies

Hij roept medewerkers en studenten op zoveel mogelijk contact met elkaar te houden via de digitale weg. Over de situatie en het onderwijs na 1 juni laat Dane zich nog niet uit.

Eerder besloot de HZ al om het bindend studieadvies voor eerstejaarsstudenten te verschuiven naar het einde van hun tweede jaar, in augustus 2021. Ook is de deadline voor het aanmelden verlengd van 1 mei naar 1 juni. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>