sproeiverbod
sproeiverbod

CDA in Borsele wil weer zoet water in natuurgebiedje bij 's-Gravenpolder

Door: Eugene de Kok Algemeen

HEINKENSZAND - Het CDA in de gemeente Borsele begrijpt niet dat de gemalen nog steeds elke dag ‘kostbaar’ zoet water lozen in de Westerschelde, terwijl daar juist een tekort aan is. 

Door de droogte en verzilting zijn er plekken in de gemeente waar geen zoet water beschikbaar is om land- en tuinbouwgewassen te beregenen. 

Natuurgebiedje

CDA-fractievoorzitter Peter van ‘t Westeinde ziet een oplossing in het natuurgebiedje tussen Hoedekenskerke en ‘s-Gravenpolder. Het is rond 2013 ingericht als weidevogelgebied, maar er zitten vooral ganzen en meeuwen. Er wordt zout water ingelaten. 

Kwelbuizen

Van ‘t Westeinde wil dat het college van burgemeester en wethouders aan de provincie vraagt om de kwelbuizen, waardoor het zout water binnenkomt, dicht te draaien en zoet water in te laten. “Zo dringen we de verzilting terug”, zegt het raadslid. “Bijkomend voordeel is dat de land- en tuinbouw in de omgeving meer mogelijkheden heeft voor het verzorgen van hun gewassen.” 

Van ‘t Westeinde denkt dat de werkzaamheden kunnen worden opgepakt in combinatie met het werk aan de Randweg Hoedekenskerke. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief