Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Uitslaande brand verwoest loods in Nieuwdorp

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

NIEUWDORP - In de nacht van maandag op dinsdag heeft een grote uitslaande brand gewoed in een loods aan de Korenweg tussen Lewedorp en Nieuwdorp. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

In de loods van ongeveer 30 bij 20 meter stonden onder andere auto's, andere voertuigen, materialen en middelen opgeslagen.

Voorkomen

Voor aankomst van de eerste brandweereenheid, rond 00.30 uur, was de brand al volledig uitslaand, waarna de brandweer besloot in te zetten op het voorkomen van uitbreiding van het vuur naar naastgelegen gebouwen. . Bewoners van twee naastgelegen woningen aan de Kasteelweg werden door de hulpdiensten gewekt en gevraagd binnen te blijven, en ramen, deuren en ventilatie af te sluiten in verband met de rook.

Asbest

Rond 02.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Bij de brand is asbesthoudend materiaal van de dakplaten vrijgekomen. Door de geringe wind is dit direct naast de loods beland. De gemeente Borsele zal zorg dragen voor de informatie naar de direct omwonenden. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief