westerscheldetunnel-large
westerscheldetunnel-large

Oostbuis van Westerscheldetunnel tijdelijk afgesloten door spookrijdster: 'had afslag gemist'

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

BORSSELE - De oostbuis van de Westerscheldetunnel richting Borssele is vanmiddag even afgesloten geweest vanwege een spookrijdster. Een aanrijding kon voorkomen worden. De 80-jarige vrouw is aangemeld voor een rijvaardigheidscursus bij het CBR.

Rond 14.35 uur kreeg de politie een melding van een spookrijder op de Westerscheldetunnelweg. De spookrijder was uiteindelijk omgedraaid en naar het gesloten tolplein gereden. Daar werd een bejaarde vrouw uit Zaamslag aangetroffen. Ze had in Zeeuws-Vlaanderen de laatste afslag gemist. Toen ze zag dat zij de Westerscheldetunnel in moest rijden, was ze omgedraaid.

Op het kantoor van de tunnel bekeken agenten de videobeelden. Daarop zagen zij dat andere weggebruikers moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Nadat de 80-jarige vrouw terug richting Zeeuws-Vlaanderen reed, stuitte ze op slagbomen. Die waren ondertussen voor de veiligheid van het overige verkeer gesloten. De vrouw keerde nogmaals en reed daarna met lage snelheid door de tunnel tot aan het tolplein.

De politie heeft de vrouw aangemeld voor een rijvaardigheidscursus bij het CBR. Agenten twijfelen of zij nog geschikt is om aan het verkeer deel te nemen. Vervolgens hebben agenten de vrouw richting Zeeuws-Vlaanderen begeleid. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief