Jongeren kunnen al met wedstrijdelementjes trainen.
Jongeren kunnen al met wedstrijdelementjes trainen. Foto: Carlijn Musters

Lacrosse verhuisd naar De Weitjes en de avond

Sport en vereniging

GOES - Enkele weken geleden is gestart met de introductie van de teamsport Lacrosse in Goes op de IJsbaan in Goes-Zuid. Nu de scholen weer zijn begonnen, is er gezocht naar een locatie in de avond: De Weitjes om 19.00 uur.

"In Goes-Zuid was het overdag vaak lastig met in deeltijd schoolgaande jeugd, het was te warm of de volwassenen die wilden komen, konden niet overdag. Met de aanstaande zomeravonden, zal het later, in de avond, een beter aanbod zijn." Aldus initiatiefnemer Daniël Sterenborg. Op donderdagen 18 en 25 juni, 2 en 9 juli van 19.00-20.00 uur. Meldt je voor deelname aan via: info@ogerslacrosse.nl of www.facebook.com/zeelandlacrosse

De Weitjes, achter Het Goese Lyceum/ Pontes Oranjeweg, is een groot grasveld met voldoende ruimte om - voor volwassenen - Corona-proof deze nieuwe sport aan te bieden. Voor de categorie jeugd van 10 t/m 18 jaar, kunnen we al met wedstrijdelementen invoegen.

Voor na de zomer is contact gezocht met scholen in de buurt om deze sport onder de aandacht te brengen in het (reguliere) sportonderwijs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief