Brandweerwagen_631389890.jpg
Brandweerwagen_631389890.jpg Foto: Archieffoto

'Nieuwe brandweerpost toch aan 's-Heer Hendrikskinderendijk'

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Als het aan het college van burgemeester en wethouders in Goes ligt komt er extra brandweerpost aan de noordkant van de ‘s-Heer Hendrikskinderendijk, tussen restaurant Nian Hao en Gebroeders Weststrate. 

Nadat de gemeenteraad eind vorig jaar zei dat ze de post liever niet in de Troelstralaan zag, waar deze nu tijdelijk zit, zijn het college en de Veiligheidsregio Zeeland de mogelijke locaties opnieuw gaan bekijken. 

Haken

Uit de mogelijkheden komt nu het stuk grond aan de ‘s-Heer Hendrikskinderendijk naar voren. “Deze scoort beter dan de andere mogelijkheden”, zegt burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes. 

Er zitten nog wel haken en ogen aan, want de grond is niet van de gemeente en alle ruimtelijke procedures moeten nog worden doorlopen. 

Groen

Het college had in eerste instantie bezwaar tegen de plek, omdat deze deel uitmaakt van de hoofdgroenstructuur. Daar moet een oplossing voor komen. “Maar het is moeilijk om dit te compenseren.” 

Gunstig

De burgemeester zegt dat het meespeelt dat de post volgens de veiligheidsregio op termijn een dagdienstkazerne zou kunnen worden. “Bovendien scoort deze plek op punten als dekking en uitruktijden het beste. Het is een gunstige plek, maar de Troelstralaan is een goede tweede.” 

Mulder heeft geen idee wanneer de eerste paal de grond ingaat. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief