Leestip: ‘Dit is geen snelle thriller, maar een prachtig verhaal’
<p>Jacqueline Lamper tipt 'Boven water'.</p>

Jacqueline Lamper tipt 'Boven water'.

(Foto: Het Paard van Troje)

Leestip: ‘Dit is geen snelle thriller, maar een prachtig verhaal’

GOES - Het personeel van de boekwinkels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin geven elke week een leestip.


Het is deze week weer de beurt aan Jacqueline Lamper. Zij heeft ‘Boven water’ gelezen. Het boek is geschreven door de IJslander Arnaldur Indridason, winnaar van de Martin Beck Award voor de beste thriller in Noord-Europa. “Dit is een heel erg mooie thriller met de gepensioneerde politieman Konrad in de hoofdrol. Konrad wordt gebeld door een ouder echtpaar dat zich zorgen maakt om hun kleindochter. Danni is verdwenen nadat ze was betrokken bij een smokkelactie.”

Onopgelost

“Wanneer Konrad in deze zaak duikt ontdekt hij nieuwe informatie over de onopgeloste moord op zijn vader van jaren geleden. Wanneer deze informatie ook nog licht werpt op een derde zaak uit het verleden komen alle feiten prachtig samen en wordt het een heel erg mooi geheel. Dit is een boek over misbruik, schaamte en familiegeheimen in een IJslands decor, schitterend geschreven zoals alleen Indridason dat kan. Verwacht geen snelle actiethriller, maar een prachtig verhaal dat wat mij betreft best een beetje langer had mogen duren.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;