Doortje, Kris of Cynthia, wie wordt de eerste kinderburgemeester van Borsele?
Kris Rottier
Kris Rottier (Foto: Gemeente Borsele)

Doortje, Kris of Cynthia, wie wordt de eerste kinderburgemeester van Borsele?

HEINKENSZAND - Doortje, Kris en Cynthia maken kans om de eerste burgemeester van de gemeente Borsele te worden. 


Het drietal is geselecteerd uit zeventien kandidaten die hadden gesolliciteerd. Doortje Maat komt uit Nisse, Kris Rottier uit Heinkenszand en Cynthia Witte woont in Hoedekenskerke. 


Cynthia Witte - Foto: Gemeente Borsele

De kandidaten gaan vrijdag langs in de raadsboerderij in Borsele. Daar mogen ze zichzelf voor de jury met burgemeester Gerben Dijksterhuis, wethouder Marga van de Plasse, jongerenwerker John Dekker en jongerenraadslid Brechtje den Toonder presenteren. 


Doortje Maat - Foto: Tineke van der Ven

Dijksterhuis vindt het enthousiasme van de kandidaten geweldig. “Alle kinderen mogen trots op hun inzending zijn. Het was voor ons als jury erg moeilijk een top drie te kiezen, want er zaten veel goede kandidaten tussen. We hebben uiteindelijk Doortje, Kris en Cynthia gekozen. Hun sollicitaties sprongen er voor ons echt uit. We zijn erg benieuwd naar hun presentaties.” 

Succes

Volgens de burgemeester is de eerste verkiezing nu al een succes. “We hebben veel enthousiaste e-mails, brieven en filmpjes ontvangen van kinderen uit de hele gemeente. Dat laat zien dat Borselse kinderen willen meedenken met de gemeente. Ook hebben ze een hoop goede ideeën om onze gemeente te verbeteren. Daar kunnen wij mee aan de slag.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>