Kris Rottier is eerste kinderburgemeester van gemeente Borsele
Foto: Gemeente Borsele

Kris Rottier is eerste kinderburgemeester van gemeente Borsele

HEINKENSZAND - Kris Rottier is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Borsele.


Hij is vrijdagmiddag door de jury gekozen. Kris kwam net iets beter voor de dag dan Doortje Maat uit Nisse en Cynthia Witte uit Hoedekenskerke. 

Plannen

Het drietal was uitgenodigd om een presentatie over hun plannen voor de gemeente te komen geven in de raadsboerderij in Heinkenszand. “Wat een talenten hebben wij in de gemeente en wat hebben zij het alle drie goed gedaan. Het was voor ons jury geen eenvoudige klus”, zei burgemeester Gerben Dijksterhuis na afloop. 

Sport en natuur

Kris had volgens de jury goede ideeën op het gebied van sport en natuur voor alle kinderen. Daarnaast had hij contact gezocht met andere kinderburgemeesters in de regio. “Hij heeft er echt goed over nagedacht wat kinderburgemeester zijn inhoudt.”

Naast Dijksterhuis zaten wethouder Marga van de Plasse, jeugd- en jongerenwerker John Dekker en Jongerenraadslid Brechtje den Toonder in de jury.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>