Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘Ik zou het geen dag willen missen’
Foto: Coby Weijers

Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘Ik zou het geen dag willen missen’

GOES - In de Bevelandse Bode besteden we deze week aandacht aan de weekmarkt. Hoe is dit jaar geweest voor de marktondernemers? Bleven de klanten weg of vinden zij het juist fijn om boodschappen te doen in buitenlucht? Is de weekmarkt veranderd en hoe zien de marktkramers de toekomst? Wij spraken met een aantal ondernemers en de marktmeester in Goes.


Peter van Vliet van Vers van de Markt staat al 34 jaar op de markt. Hij is op dinsdag en zaterdag met zijn groenten en fruit in Goes te vinden.

Sinaasappelen

Daarnaast rijdt hij elke week naar de weekmarkten in Berkel en Rodenrijs en Ridderkerk. “Ook daar sta ik al jaren. Vroeger reed ik met mijn vader rond met sinaasappelen, maar van lieverlee is er meer bijgekomen. Op de plekken waar je het meeste verkoopt blijf je hangen.”

Sterker

Goes is één van die plekken. Van Vliet vindt dat het ‘hartstikke goed’ gaat met de markt. “Vroeger waren er meer rijen, maar er is op een gegeven moment een nieuwe marktmeester gekomen die dat heeft veranderd. Nu hebben we er vier en dat werkt fantastisch. Er zijn geen lege plekken meer. Dan kom je veel sterker over.” Toen de coronacrisis losbarstte was het even stil op de markt, maar Van Vliet zag veel mensen al snel terugkeren. “En zelfs klanten die ik jaren niet had gezien kwamen opeens weer langs. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt.”

Missen

Hij ziet de markt ‘als een stuk van zijn leven’. “Ik zou het geen dag willen missen en hoop het nog lang te blijven doen.” Het is geen werk voor uitslapers, zegt Van Vliet, die in ‘s-Heer Arendskerke woont. “Op dinsdag sta ik om kwart over drie op. Om vijf uur bouw ik mijn kraam op en om zeven uur komen de eerste klanten. Ik heb mijn dochters Melanie en Sharon op het hart gedrukt iets anders te gaan, maar ze staan allebei in de kraam. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>